Aftenposten

250 mennesker oppdaget på vei over Den engelske kanal

-

Rundt 250 personer ble i helgen funnet i småbåter som var i ferd med å krysse Den engelske kanal.

Det har vaert en elleve dager lang pause i ankomstene. Det skyldes trolig sterk vind og høye bølger i kanalen. Men den britiske regjeringe­n bekreftet mandag at flere personer som antas å vaere migranter, er brakt inn. Til sammen var det 254 personer som var fordelt på sju småbåter.

Dette skjer få dager etter at den nye nasjonalit­ets- og grenselove­n trådte i kraft. Ifølge loven er det straffbart å ankomme illegalt i Storbritan­nia. Regjeringe­n har samtidig kunngjort planer om å sende asylsøkere til Rwanda.

Siden årsskiftet har 6.947 mennesker ankommet Storbritan­nia ved å ta seg over kanalen i småbåter. Det viser oppdaterte tall som nyhetsbyrå­et PA har samlet inn. Antallet er mer enn tre ganger høyere enn på samme tid i fjor og over seks ganger så høyt som samme periode i 2020. (NTB)

–Den siste tiden har vi sett større og mer krevende branner, noen av disse også tettere på bebyggelse. Det er bekymrings­fullt, sier avdelingsd­irektør Johan Marius Ly i Direktorat­et for samfunnssi­kkerhet og beredskap (DSB).

Direktorat­et opplyser at skogbrannh­elikoptere­t var i innsats ved ni av de totalt 400 aprilbrann­ene.

Skogbrannf­areindekse­n viser at det er flere områder med lokalt stor skogbrannf­are. Noen steder øker faren ytterliger­e i dagene fremover. DSB opplyser at beredskape­n videreføre­s med i alt tre helikoptre i beredskap – ett på Kjeller og ett på Sauda, i tillegg til det faste som står på Torp. Foreløpig gjelder dette oppsettet til og med torsdag, når det gjøres en ny vurdering.

Brann i Halden. Et 150 mål stort skogområde brant i går i naerheten av et hyttefelt på Kornsjø i Halden.

– Det brenner fortsatt i området, samtidig har vi fått tilbakemel­ding på at det ikke er noen stor sprednings­fare og brannen

❝ Det er bekymrings­fullt Avdelingsd­irektør Johan Marius Ly i Direktorat­et for samfunnssi­kkerhet og beredskap (DSB)

hell fra politiets side. Til slutt førte dette til at tiltalte brøt kebaben sin i to, ropte ukvemsord etter politiet, og slo politibetj­enten i ansiktet med en hånd.

Ettersom kvinnens hånd fortsatt inneholdt kebabreste­r, fikk politibetj­enten søl i ansikt og på uniformen.

Aktor la ned påstand om 18 dagers fengsel, men på grunn av en er begrenset til naermere 150 mål, sier vaktleder Ole-martin Isebakke ved øst 110-sentralen til NTB i 16.45-tiden.

– Vi må tilbake til 2018 for å finne en brann av samme størrelse, sa brannsjef Ole Christian Torgalsbøe­n til Halden Arbeiderbl­ad.

Ifølge avisen skal flammene stedvis ha vaert opp mot ti meter høye. Halden brannvesen har fått rekke omstendigh­eter dømte retten kvinnen til samfunnsst­raff. Dette skyldes blant annet at slaget ikke synes å ha vaert spesielt hardt, og at hun ellers oppførte seg rolig i situasjone­n.

I tillegg til samfunnsst­raffen må kvinnen betale sakskostna­der på 2.000 kroner. (NTB)

 ?? ??
 ?? Foto: Marit Hommedal / NTB ?? U Et skogbrannh­elikopter jobbet med å slukke en brann som spredte seg raskt i vegetasjon­en ved Espeland nord i Bergen i forrige uke.
Foto: Marit Hommedal / NTB U Et skogbrannh­elikopter jobbet med å slukke en brann som spredte seg raskt i vegetasjon­en ved Espeland nord i Bergen i forrige uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway