Aftenposten

Fakta. Carlo Ancelotti

-

Født: 10. juni 1959

Yrke: Manager i Real Madrid

Sivil status: Gift med canadiske Mariann Barrena. Har to voksne barn med ekskona Luisa.

Klubber som spiller: Parma, Roma, Milan

Klubber som trener/manager: Reggiana, Parma, Juventus, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern München, Napoli, Everton, Real Madrid.

26 (1

Ancelotti å temme stjerner på kort tid.

For det er jo en grunn til Ancelotti blir bedt om å ta over de største klubbene med de største egoene. Real Madrid har til og med ringt ham to ganger, og han er i ferd med å lykkes igjen.

Bortsett fra et syv år langt opphold i sitt kjaere AC Milan er det et tydelig mønster i Ancelottis trenergjer­ning: To år i stor klubb. Fikse noen problemer. Hente en pokal eller to. Så videre til neste stopp.

Milan, Chelsea, Paris Saint-germain, Real Madrid, Bayern München.

Totalt er det blitt 22 pokaler siden 2003, og det er en enorm prestasjon – men likevel et stykke unna Guardiolas 39 triumfer på kortere tid.

Temmer stjernene. Ancelotti hadde aldri vaert i naerheten av å bli en så merittert manager uten enorm fotballkom­petanse. Men tidligere spillere peker på en helt annen grunn til at han får de største stjernene til å lykkes.

Milan-elev Paolo Maldini skrev forordet til 2010-biografien «Carlo Ancelotti: The beautiful game of an ordinary genius».

Han peker på evnen til å få selv de største egoene til å senke guarden i garderoben.

– Når han snakker i garderoben og i spillermøt­er, er Carletto den han alltid har vaert: en komiker uten sidestykke. Han klarer å slå en spøk også før Champions League-finaler. Han snakker om søndagsmid­dager, han hever øyenbrynet og får oss til å slappe av så mye at vi går ut og vinner kampen, skriver Maldini.

David Beckham ble en gang invitert med på gourmetres­taurant i Parma, 12 mil fra basen i Milano. Ancelotti mener en god lunsj er som fotball. Jo mer en spiser, desto mer sulten blir en.

Beckham var så fornøyd at han nektet å forlate restaurant­en. Men for å rekke treningen måtte Ancelotti ty til en slags trussel: «Hvis vi ikke drar nå, kommer jeg til å arrangere en ny reunion-turné for Spice Girls».

Da forlot Beckham restaurant­en.

Kan bli historisk. Måten Ancelotti trakterer de største profilene på, har ført ham langt. Seriegull i England, Spania, Italia, Tyskland og Frankrike har ingen andre klart.

Før Champions League-innspurten har han vunnet turneringe­n tre ganger, like mange som Bob Paisley og Zinédine Zidane. Det kan bli en fjerde, men da må City slås onsdag kveld.

Andre trenere er kanskje flinkere på feltet og har større tålmodighe­t i lagbygging. Men pokalene kan ingen ta fra Ancelotti.

Real Madrid–manchester City TV 2 Sport 1 kl. 21

❝ Der Pep Guardiola og Jürgen Klopp bygger lag med en tydelig filosofi over tid, klarer pragmatisk­e Carlo Ancelotti å temme stjerner på kort tid

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway