Aftenposten

Ga meg muskelstre­kk første dag

-

Seks idretter. I Switch Sports er badminton, bowling, chambara (fekting), tennis, fotball og volleyball alle på plass fra start. I tillegg er golf varslet, som en gratis nedlasting til høsten.

Flere idretter passer godt for hele fire deltagere samtidig. Siden det er grunn til å tro at mange flere av oss nå kan hoste opp fire håndkontro­llere (hver Switch inkluderer minimum to, så med bare én Switch-venn har dere fire), ligger det an til at enda flere får oppleve hvor mye moro det kan vaere med fire stykker som hopper og herjer mot hverandre i stua.

Førsteinnt­rykket er skikkelig godt. Du kjenner bokstaveli­g talt på kroppen hvordan det er å delta i flere av disse sportene. Å bevege egne lemmer i stedet for å bare trykke på knapper gir fortsatt en helt egen innlevelse og intensitet. Og høyere puls!

Følelsen av en knallhard smash i tennis var så god at jeg pådro meg en muskelstre­kk allerede første dag. Husk oppvarming!

Saerlig volleyball er moro. Rytmen mellom baggerslag, opplegg, smash og blokk skaper varierte bevegelser og høye hopp. Merkelig nok kjenner jeg at kroppen opplever dette som å vaere med i en faktisk volleyball­kamp.

Familie eller vors? Du kan også spille alene, eventuelt mot folk på nettet. Men da forsvinner minst halvparten av den gode opplevelse­n. Det sosiale er nøkkelen her.

Før du bestemmer deg for å kaste deg ut på banen og kjøpe spillet, bør du derfor vurdere: Hvor ofte er dere 2–4 personer i stuen, klare til å sprette litt rundt? Enten du har vors eller familie, er du i målgruppen. Vaer bare klar over at fire stykker på gulvet foran en TV kan kreve litt mer plass enn hva mange studenter har på hybelen.

Også tennis og badminton funker bra på hver sin måte. Nintendo har ikke glemt betydninge­n av gradvis å laere stadig nye teknikker. Ganske snart klarer du å skille mellom en lobb og en stoppball i tennis. Da utvider spillet seg.

Men der stopper det. Chambara ser ut til å vaere barnas favoritt. Jeg synes det blir for masete. Bowling er dessverre altfor enkelt. Fotball gir ikke den ballfølels­en sporten trenger. I tillegg er både musikk og animasjon overrasken­de sjarmløse.

Under par. Lander dette likevel på en anbefaling? Spørsmålet du må stille deg, er om du er ute etter et lite partytriks eller en ny hobby. Ikke forvent mer enn en kjapp icebreaker til den gangen du vil riste folk litt sammen. For en som er ute etter et spill å komme tilbake til gang på gang, blir det en nedtur.

Wii Sports var banebryten­de. Men banebryten­de kan man jo bare vaere en gang. I hvert fall når konseptet er helt likt.

 ?? Foto: Nintendo ?? Volleyball er høydepunkt­et når oppfølgere­n til Wii Sports endelig er ute.
Foto: Nintendo Volleyball er høydepunkt­et når oppfølgere­n til Wii Sports endelig er ute.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway