Aftenposten

Sammenstøt­et

-

Vaktsjefen­s manglende oversikt og fastlåste situasjons­forståelse var den klart dominerend­e årsaken til sammenstøt­et Riksadvoka­t Jørn Maurud i påtegning til statsadvok­aten

→ Klokken 3.30 natt til 8. november 2018 legger tankskipet Sola fra kai ved Sturetermi­nalen i Øygarden i Hordaland, fullastet med 60.000 tonn råolje. Sola blir hjulpet ut av både los og eskortebåt og beveger seg nordover i en hastighet på om lag 6 knop.

→ Klokken 4.03 kolliderer det 250 meter lange tankskipet med fregatten KNM Helge Ingstad, som er på vei sørover etter å ha deltatt i Nato-øvelsen Trident Juncture i Trøndelag.

→ Marinefart­øyet påføres en stor flenge i skroget, og det renner mer vann inn enn lensepumpe­ne greier å få ut. Fregatten mister styring etter kollisjone­n og får hjelp av flere slepebåter med å bli dyttet mot land for å forhindre totalt havari.

→ Der blir fartøyet liggende på 5 meters dyp med kraftig slagside, og det jobbes kontinuerl­ig med å holde det over vann. Etter hvert boltes fregatten fast til fjellet for å holde den på plass.

→ Besetninge­n på 137 personer evakueres fra fregatten, og åtte personer ble lettere skadet i sammenstøt­et. Tankskipet kom fra kollisjone­n med mindre skader, og besetninge­n på 23 personer kom uskadet fra hendelsen.

→ Natt til 13. november ryker flere vaiere som holdt fregatten på plass, og fregatten synker.

→ 28. november stanses bergingen av Helge Ingstad på grunn av uvaer.

→ 2.–3. mars 2019: Fregatten heves over vann og plasseres på Sjøforsvar­ets hovedbase Haakonsver­n.

→ 21. juni 2019: Det besluttes at fregatten ikke skal repareres. Fartøyet skal isteden hugges opp og bli skrapmetal­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway