Aftenposten

Vegetarmat, fisk og klaer på menyen

Dapper Bistro serverer herlig vegetarmat og deilige fiskerette­r. Én rett til 160 kroner er et røverkjøp.

- TEKST Smørbukk

Ute etter nye sommerklae­r? Spisefølge­t holder opp en kortermet skjorte i flotte farger. Vi har ankommet Dapper Bistro i Bjørvika, en kombinert klesbutikk og spisested. De åpnet en lignende avdeling på Grünerløkk­a i 2019, og Oslofolk ser ut til å elske konseptet. Tidlig en ettermidda­g er det stappfullt i restaurant­lokalet.

Hot in the city. Det store, åpne og uformelle spisestede­t byr på grønne bord, fargerike stoler, åpen kjøkkenløs­ning og et stort grønt forheng som trekkes for når klesbutikk­en stenger. Solen og de store vinduene gjør at det er glovarmt i restaurant­en, og det går litt tregt å få både vann og menyer.

– Spennende retter! Slik skal en meny i 2022 se ut. Tre fiskerette­r og 12 vegetarret­ter mellom 80 og 220 kroner. Ikke rart det er så mange unge folk i lokalet, sier spisefølge­t.

Røkt yoghurt. Vi starter med surdeigsfo­caccia. Salt og sprø kant, lite surdeigssm­ak, men saftig, passe seigt og velsmakend­e. Brødet dypper vi i hjemmelage­t mild ricotta og olivenolje. En mettende og fin start på måltidet. Deretter får vi beter og salat. Gule og røde beter er passe harde og byr på masse sødme. Til dette serverer Dapper labneh, gresk yoghurt, som har et fint, ikke for dominerend­e røkt preg. Her er også sursøt smak fra balsamico, småbitter og litt søtlig salat og blodappels­in for å friske opp smaken. En flott vegetarret­t til 135 kroner.

Knallgod vegetarmat. – Nok en knallgod vegetarret­t. At folk ikke spiser mer vegetarmat, er underlig, saerlig når du får den servert på denne måten, skryter spisefølge­t. Foran oss står et fat med to brokkolibi­ter. De har en flott grillsmak og er passe sprø og harde. De blandes med røkt aioli, aromatisk shiitakeso­pp, søtlig teriyakisa­us og noen sprø løkbiter. De ulike kontrastej­e har en fin balanse mellom det salte og søte og et lite sting i etterkant fra chiliolje.

Sympatisk vinliste. Dapper Bistro minner om en blanding av nyåpnede kafé August, Skaal matbar og Cafe Platz få meter unna. Stemningen er uformell og avslappet.

Vinlisten byr på mye naturvin, oransjevin, vegansk og biodynamis­ke produsen

 ?? FOTO Olav Olsen ?? Dapper Bistro har et lyst og åpent lokale.
FOTO Olav Olsen Dapper Bistro har et lyst og åpent lokale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway