Aftenposten

Busskontra­kt-mal for satserusse­n Vindern og omegn

- TEKST OG ILLUSTRASJ­ON Lene Hval

Som med alt annet i livet gjelder det å ha en god og utfyllende kontrakt. Så, kjaere russeforel­dre: Ikke skyld på russen. Er det noe de har kontraktfe­stet, er det russetiden! Og husk: Det er aldri flaut med lesebrille­r (hvis de er av god design). Obs! Få med deg også det som står i liten, kursiv skrift.

01

Generelt: «Lille Lerche har som medlem av satsebussp­rosjektet «Rich Bitches» de rettighete­r og forpliktel­ser som fremkommer av denne avtalen. Avtalen er lik for alle medlemmer.»

Så lenge man ikke menger seg med taperruss, går for snekkerbuk­se istedenfor russedress eller insisterer på å bruke hodetelefo­ner som ikke er godkjent av flertallet #badpods. Finansieri­ng: «Prosjektet finansiere­s ved innskudd og diverse dugnadsarb­eid.»

I tillegg ønskes en titt på familiens samlede skattelign­ing og en bekreftels­e på at foreldrene er villige til å stille hytter, kjellerstu­er og plattinger til disposisjo­n de tre (3) årene russetiden varer. Stor dobbeltgar­asje for å lagre paller med doruller, ankelsokke­r og småkaker er en forutsetni­ng.

02

Møter/auditions: «Det skal jevnlig innkalles til bussmøter, hvor alle saker i forbindels­e med bussprosje­ktet avgjøres.»

Vaer klar over at hvis du stiller i First Price-jakke, det er lenge siden du har etterfylt vippene og/eller du er blitt betrakteli­g mer chubby siden sist (satsebussv­ekten <60 kilo), kan du miste plassen. NB! Avgjørelse­ne trenger ikke begrunnes og kan heller ikke overprøves. Heller ikke av overivrig mor som er redd for å gå glipp av foreldreru­lling. Sakslister: «I alle innkallels­er skal det vaere en saksliste som viser hvilke saker som tas opp.» For eksempel om man bør ekskludere Mille etter at hun klippet seg pannelugg, eller hvor mange som synes Hermine ser teit ut bakfra.

03

Plikter: «Hvert medlem har plikt til å delta i alle oppgaver som er nødvendig for å realisere satsebussp­rosjektet.»

Enten det gjelder å forhandle frem dårlige deals på brazilian, betale for parkaser man aldri får, eller ta leppeinjek­sjoner så man ser ut som en fisk på land helt frem til høsten #russemusth­aves. 24/7-tilgang på kul au pair som kan stryke på glitterbok­staver og rydde etter vors, er et must. Ordensregl­er: «Handlinger som strider mot norsk lov eller allmenn folkeskikk, er ikke godtatt.»

Som å hooke med en bussjefen crusher på, stille med trashy earpods på bussmøter eller tro du er sexy når du ikke er det. Da risikerer man å bli svartelist­et, ikke bare fra bussen, men fra all sosial omgang de tre (3) årene russetiden varer.*

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway