Aftenposten

Fakta. Sander Aae Skotheim

-

Født: 31. mai 2002

Klubb: Tjalve

Meritter: Vant gull i tikamp i European Youth Olympic Summer Festival i Baku i 2019 og sølv i U20-EM i 2021, to Nm-gull i høyde senior og to Nmbronse senior i tresteg

– De har vokst opp med at de kan få til hva de vil. Før Jakob ble det sagt at det ikke var mulig for en nordmann å bli god på 1500 og 5000 meter, men det er jo bare bullshit. Det handler om å gjøre ting over tid med et opplegg på høyt nivå, så kommer resultaten­e.

Thorkildse­n bruker kenyanske løpere som et eksempel.

– De har fått det veldig enkelt, ettersom så mange har prestert over lang tid, og da vet alle hvor listen ligger. På samme måte har Henrik og Filip Ingebrigts­en lagt listen for Jakob, og så kommer han og knuser dem.

OL i Los Angeles stort mål. Hverken Rooth eller Skotheim har hastverk. Førstnevnt­e er kvalifiser­t for VM i Eugene, men kommer heller til å velge EM en måned senere.

Fordi det passer hans utvikling. Begge tenker seks-syv år frem i tid. Da er det OL i Los Angeles. Da bør de vaere på toppen av karrieren i tikamp.

Men Rooth og Skotheim, som så hverandre konkurrere på Bislett i 11–12-årsalderen, er enige om at de neppe hadde oppnådd så gode resultater uten hverandre.

De pusher hverandre til bedre resultater.

– Alderen har mye å si, det er lettere å se på hva jevnaldren­de gjør, å følge progresjon­en sammen med dem. Å se andre gjøre noe bra på trening, er inspireren­de. Da Markus hadde noen bra bokshopp, tenkte jeg: «Det vil jeg også få til.» Det hjelper enormt på motivasjon­en, innrømmer Skotheim.

– Du kan ikke sluntre unna. Du ser på den andre, vet hvor listen ligger og hva du skal gjøre bedre. Jeg hadde ikke prestert så bra forrige helg uten å ha Sander i naerheten. Det ville blitt bra, men ikke så bra, tror Rooth.

Hva vi kan spå om karrieren til de to ungguttene? At de har fremtiden foran seg.

 ?? ?? U Markus Rooth (foran) og Sander Skotheim har hentet mye inspirasjo­n fra Karsten Warholm, som de ofte treffer i treningssi­tuasjon.
U Markus Rooth (foran) og Sander Skotheim har hentet mye inspirasjo­n fra Karsten Warholm, som de ofte treffer i treningssi­tuasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway