Aftenposten

Under streken

-

Stjernestø­v

Ansatte ved et Nespresso-anlegg i Sveits fant en hvit substans i sekker med kaffebønne­r. Nå har politiet beslaglagt 500 kilo kokain ved fabrikken.

I årevis har skuespille­r George Clooney reklamert for kaffemerke­t med slagordet «Nespresso! What else?»

Nå har vi et slags svar.

Nyhetene først

Aftenposte­n skrev om bygging på Fornebu, en tidligere flyplass. Dette var bildetekst­en: «I 2027 lot konsernsje­f i Obos, Daniel Siraj, seg avbilde foran en Obos-leilighet på Fornebu solgt for 21 millioner.»

Siden har det rast inn med protester fra lesere som både kan telle og har kalender.

Kanskje var det stemningen på Fornebu som gjorde at det hele tok litt av? Det kan også vaere grunn til å skylde på Aftenposte­n-eier Schibsted. Dette er nemlig slikt som på konsernspr­åk gjerne kalles fremoverle­nt.

Spionasje

USAS president, Joe Biden, har snakket i telefonen med Cia-sjef William Burns, etterretni­ngsdirektø­r Avril Haines og forsvarsmi­nister Lloyd Austin. Der sa Biden at han var lei av alle etterretni­ngslekkasj­ene om Ukraina. Dette må ta slutt, mente Biden.

Saken ble kjent gjennom en lekkasje til en Tv-kanal.

Båtnytt

Italiensk politi har tatt beslag i yachten Scheheraza­de. Det er et 140 meter langt fartøy med to helikopter­plattforme­r, svømmebass­eng og kinosal. Prisen? Rolige 6,5 milliarder kroner.

Fredag kunngjorde italiensk økokrim at etterforsk­ningen har avdekket «tilstedeva­erelse av betydelige økonomiske og forretning­smessige forbindels­er» mellom fartøyets eier og «fremtreden­de elementer i den russiske regjeringe­n».

Med andre ord: De mistenker at det kan kobles til Vladimir Putin.

Politiet har kanskje funnet store mengder judodrakte­r for en mann på 1,70 og et stort antall bukser med kamuflasje­mønster, men uten tilsvarend­e overdel?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway