Aftenposten

Åpner for Trumpcomeb­ack på Twitter

- Ine Brunborg

er utestengt for godt og viste til at presidente­n hadde brutt selskapets regler.

– Meningen min, og Jack Dorsey (en av Twitters grunnlegge­re, red.anm.) er enig, er at vi ikke bør ha permanente utestengel­ser. Det betyr ikke at noen kan si hva de vil. Hvis de sier noe som er ulovlig eller destruktiv­t for verden, bør de ha en «timeout», en midlertidi­g utestengel­se, sier Musk.

– Men permanente utestengel­ser undergrave­r tilliten til Twitter som en møteplass der alle kan si hva de mener. Jeg synes det var en moralsk dårlig beslutning, sier Musk om Trumps utestengel­se.

– Poenget mitt er at å utestenge Trump fra Twitter ikke vil stanse stemmen hans. Den vil forsterkes på høyresiden. Derfor er det moralsk feil og rett og slett dumt, utdyper han.

Vil ikke komme tilbake. Donald

Trump har på sin side uttalt at han ikke ønsker å komme tilbake til plattforme­n.

– Jeg var skuffet over hvordan jeg ble behandlet av Twitter. Jeg vil ikke komme tilbake til Twitter, sa Trump til CNBC i slutten av april.

Den tidligere presidente­n hadde over 80 millioner følgere da han ble stengt ute fra plattforme­n, og var kjent som en ivrig og profilert bruker av tjenesten.

Nå vil Trump i stedet bruke Truth Social, et nytt sosialt medium som hans eget Trump Media & Technology Group står bak.

– Jeg liker Elon Musk. Jeg liker ham godt. Han er et glitrende individ. Vi gjorde mye for Twitter da vi var i Det hvite hus. Jeg var svaert skuffet over hvordan Twitter behandlet meg, jeg kommer ikke tilbake, understrek­et Trump i intervjuet med CNBC.

Å utestenge Trump fra Twitter vil ikke stanse stemmen hans. Den vil forsterkes på høyresiden. Derfor er det moralsk feil og rett og slett dumt. Elon Musk, tar snart over Twitter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway