Aftenposten

Rosa comeback

-

Lenge hadde rosévin et svaert dårlig rykte. Det ble ansett mer som saft enn ordentlig vin. Det er saerlig områdene Provence i Frankrike og Piemonte i Italia som har bidratt til å endre den oppfatning­en. De har på hver sin måte vaert ledende i utvikling av distinkte stiler og kvalitetsh­eving. Nå er popularite­ten betydelig. Ikke bare drikker vi mer rosévin. Sesongen er også forlenget. Flere vinnasjone­r imponerer nå med sine rosa viner. Saerlig Tyskland, og mer nylig Hellas, er verdt å legge merke til.

➏ Kvestad 1808 Sider, Norge

Pris: 175,90 kr.

Varenr. 12207901. Bestilling, inne på 10 pol. Perfekt dag å rope hurra for landets mange kvalitetsb­evisste sider-produsente­r. Utvalget øker, ambisjonen­e skjerpes. Denne er blitt enda bedre enn sist jeg smakte. Digger den autentiske duften av eple og godt integrerte friskhet. Utmerker seg med bedre og tettere skum. En virkelig behagelig drikkeoppl­evelse.

➏ Sanger Champagne Grand Cru Triangle Mineral Brut Vintage, Frankrike

Pris: 418 kr.

Varenr. 14223001. Basis, polkat. 5

Mange har Champagne-frokost som fast tradisjon på 17. mai. Har du lagt merke til hvor sjelden det faktisk skjenkes Champagne der? Høy pris er en bidragende faktor. Men kjenn på denne! Dufter av sitronskal­l, epler og sukkerbrød. Knallkjøp for deg som vil nyte de klassiske boblene.

➏ The Grinder Rosé, Sør-Afrika

Pris: 139,9 kr.

Varenr. Varenr. 14013301. Basis, polkat. 1.

La oss holde oss i et rimelig prisleie litt til. Gode kjøp er saerlig viktig på dager da gjerne mange samles. Denne rosévinen er sjarmerend­e og sommerlett. Har ikke all verdens detaljer, men er lettdrikke­lig, uten å svulme eller støye. Fin smak av røde baer.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway