Aftenposten

Legger all skyld på kona

Han kaller henne narsissist og hevder det er hennes skyld at han var utro.

- ILLUSTRASJ­ON Åge Peterson

Krever at jeg utredes. Jeg savner litt mer ydmykhet, for jeg har heller ikke fått dekket mine behov i forholdet. Slik jeg ser det, er det en ekstra krevende småbarnspe­riode som har tatt oss, og misforståe­lser og tolkninger har ført oss bort fra hverandre. Han hevder derimot at jeg ikke viser empati for ham, og mener derfor bestemt at jeg er narsissist. Han krever at jeg skal utredes for dette. Eller «bevise» for ham at jeg ikke er narsissist, ved å oppføre meg slik han mener jeg bør oppføre meg. Jeg opplever at han stadig prøver å kontroller­e min oppførsel og manipulere meg. At han tolker meg i verste mening, og at han ikke lytter til meg. Hans oppfatning er lov, og hvis jeg ikke oppfører meg slik han mener jeg bør oppføre meg, er det nok et bevis på at jeg er narsissist.

Kanskje jeg er narsissist? Det er dessuten helt forskjelli­ge «regler» for hva han kan gjøre, og hva jeg kan gjøre. Enhver grenseløs oppførsel fra hans side, legitimere­r han med at det er en naturlig reaksjon på et eller annet jeg har gjort feil. De siste årene har han drevet en form for bevisførse­l for at jeg har denne diagnosen, blant annet ved å fortelle meg at både venner, naboer og familie reagerer på oppførsele­n min. Jeg har mange venner og et godt forhold til hele familien min, men disse stadige kommentare­ne fra ham gjør meg usikker. Jeg merker at det påvirker meg i min samhandlin­g med andre, og jeg er såpass nedbrutt av herjingene hans, at jeg av og til lurer på om han har rett.

Jeg har funnet frem både taler, brev, bursdagsko­rt, tilbakemel­dinger og referat fra medarbeide­rsamtaler for å se om jeg fin

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway