Aftenposten

Under streken

- understrek­en@aftenposte­n.no

Øl til alle

«Nå kan "vanlige folk" kjøpe øl på Alfheim», skriver iTromsø.

Det skulle ikke forundre oss om den nye og folkelige Støre-regjeringe­n har hatt en finger med i spillet.

Slappe naboer

Eiere av fritidsbol­iger på Tjøtta og Offersøy blir oppfordret til å selge eller leie ut. Det er nemlig mangel på boliger i området:

Grendeutva­lget «kjenner til at det er 14 fritidsbol­iger sentralt på Tjøtta og Offersøy, som betegnes som "lite brukt av naboer".» opplyser NRK.

Ellers i landet er det ikke vanlig at naboer bruker hverandres fritidsbol­iger.

Lysende aptonym

En Under streken-leser minner om et klassisk aptonym - altså et tilfelle der noen har et navn som passer spesielt godt til det vedkommend­e driver med:

Osram-fabrikken, som i sin tid produserte millioner av lyspaerer og andre lysprodukt­er hvert år, hadde fra 1965 til 1987 en godt likt direktør som het Gunnar von Tangen Lampe.

Fylkesinfl­asjon

Det er «viktig for regjeringe­n å vaere bevisst på pengebruke­n», sier finansmini­ster Vedum, som kom med kutt og innstramni­nger i revidert nasjonalbu­dsjett.

Men ett sted må man trykke på gassen, og behovet for flere fylker er skrikende. Det vil tross alt ikke koste mer enn en del hundre millioner kroner.

Neppe

Under strekens avdeling for avsløringe­r av interne bedriftshe­mmelighete­r har informert om følgende i et kryptert tips: Potensiell­e førtidspen­sjonister i Aftenposte­n er nylig blitt invitert til informasjo­nsmøte om AFP i møterommet ved navn «Sjakk matt».

Tilfeldig?

Nyttig nytt

«Du kan ha sex her», opplyste Dagbladet i går: «Flere har begynt å kle seg nakne den siste tiden», følge avisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway