Aftenposten

Gjert Ingebrigts­en åpner opp: – Gikk på en stjernesme­ll

-

Gjert Ingebrigts­en gir flere detaljer om bruddet som trener for sine tre sønner. Han innrømmer at han gikk «rett i veggen» etter OL. Det kommer frem i et intervju med TV 2. I februar ble det kjent at Gjert Ingebrigts­en ikke lenger hadde treneransv­aret for Jakob (21), Filip (29) og Henrik (31). Senere kom det frem at det var sønnene som «vraket» faren. til Manchester City har gitt deler av dem vond smak i munnen.

Derfor var det knyttet et lite spørsmålst­egn til hvordan fansen ville reagere under hans siste kamp.

Svaret kom da speaker Norbert Dickel grep mikrofonen da han skulle rope ut lagoppstil­lingene. Da var det som det alltid har vaert siden januar 2020.

«Eeeeeeeerl­iiing!»

Dickel.

«HAAALAAAAN­D!» respondert­e Westfalens­tadion. Og var det kanskje noen desibel høyere enn vanlig også?

Det var i hvert fall ikke noe lavere da Haalands navn ble ropt brølte på nytt etter scoringen hans.

Stor interesse. Dortmund hadde virkelig våknet på kampdagen. I timene før avspark mot Hertha Berlin kunne man se forventnin­gsfulle mennesker iført BVBdrakt ute på gaten, ved restaurant­bord og på puber. Noen av dem hadde «Haaland 9» bak på ryggen.

En stor supporterg­jeng hadde samlet seg på Wenkers, en pub på torget i sentrum. De nøt sine iskalde pils før sesongens siste kamp.

Rundt ti stykker fra den norske supporterk­lubben hadde tatt turen.

De har opplevd økt interesse den tiden Haaland har banket inn scoringer for Dortmund. Totalt er de rundt 300 medlemmer. Billettett­erspørsele­n har vokst.

– Erling har jo brakt ganske mye oppmerksom­het til supporterk­lubben og Bundesliga. Dortmund har fått et annet fotfeste i Norge, sier Marcus Jenssen Olsen, talsmann i den norske supporterk­lubben.

– Du får se hvem som egentlig er interesser­t. I lokalavise­n Ruhr Nachrichte­n har Kevin Pinnow fulgt Dortmund tett. Han har sagt at fansen fort kan komme til å glemme Haaland, i hvert fall rent

15. mai 1861: Centralfor­eningen som ledet til Norges idrettsfor­bund blir stiftet. Dette var den første landsomfat­tende idrettsorg­anisasjone­n i Norge. Den arbeidet i begynnelse­n saerlig for fremme av skyttersak­en og innføring av gymnastikk i skolene. (NTB) sportslig. De er vant til at stjernespi­sser kommer og går.

Men likevel vil nok alle finne noe å savne ved en så ettertrakt­et utøver.

For Dortmund mister mer enn bare en fotballspi­ller. De mister også en reklamepla­kat. Enkelte har kanskje følt at oppstusset rundt 21-åringen har vaert i overkant. Samtidig har det fungert som et trekkplast­er for laget.

– Jeg tror folk vil savne attraksjon­en Erling Braut Haaland. Ikke bare selve spissen, men underholde­ren han er, og hele universet rundt, sier Pinnow.

Men fansen mener tiden nå er moden for en avskjed.

– Selv om Haaland har vaert fabelaktig, har det alltid ligget i kortene at han skal videre. Vi aksepterer det, men det har vaert kjedelig når spekulasjo­nene skal overskygge­t alt av nyheter rundt Dortmund, sier Olsen i supporterk­lubben.

Tidligere i uken ble endelig overgangen til City offentligg­jort.

– Heldigvis har vi en del nordmenn i Bundesliga fra før, men ingen har vaert i naerheten av Haalands status. Da blir det en selvfølge at noen mister interessen nå. Men da ser du hvem som er igjen og er genuint interesser­t, og hvem som kun er Haalandfan­s. Sånn sett er det et velfunge

 ?? ??
 ?? Foto: Tim Groothuis / Witters / Bildbyrån ?? U Erling Braut Haaland er ferdig i tradisjons­klubben Borussia Dortmund. Neste stopp: Manchester.
Foto: Tim Groothuis / Witters / Bildbyrån U Erling Braut Haaland er ferdig i tradisjons­klubben Borussia Dortmund. Neste stopp: Manchester.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway