Aftenposten

Ny Mix-klasse i Europamest­erskapet

-

EM for nasjonslag går i Funchal, Madeira 12. – 22. juni.

På grunn av pandemien er dette det første EM som spilles siden EM i Oostende, Belgia i 2018. NBF har tatt ut de som skal represente­re Norge i alle klasser, også i den nye Mix-klassen.

Åpen klasse. I åpen klasse er Norge regjerende Europamest­ere fra 2018 (Brogeland, Aa, Livgård, Kvangraven, Lindqvist og Tundal ble Europamest­ere).

I år spiller: Christian Bakke, Boye Brogeland, Tor Eivind Grude, Geir Helgemo, Allan Livgård, og Terje Aa, med Tolle Stabell som NPC (non-playing captain) og Sten Bjertnes (Coach).

Dameklasse­n. I 2018 fikk våre damer en historisk bronse, og har i år samme lag: Ann Karin Fuglestad, Marianne Harding, Liv Marit Grude, Bodil Øigarden, Torild Heskje og Gunn Tove Vist, med Anne-lill Hellemann (NPC) og Jon-egil Furunes (Coach).

Veterankla­ssen. I Oostende ble veteranene nr. 6, og Norge stiller i år samme lag som under VM (der det dessverre ikke gikk så godt): Lars Eide, Odd Frydenberg, Arve Farstad, Jan Mikkelsen, Åsmund Stokkeland og Sverre Johnsen (PC).

Mixklassen. For første gang er Mix inkludert i EM.

For Norge spiller: Maja Rom Anjer, Atle Saeterdal, Tonje Brogeland, Dag Stokkvik, Harald Eide og Stine Holmøy.

Det var jo gledelig synd… «Vant du den 3Nt’en?» spurte Sorenskriv­er Tor Gjone.

«Ja, jeg fikk 10 stikk!» sa jeg. «Åååh», meldte Gjone, «Det var et skår i sorgen!»

MSIBT. «Marit Sveaas Internatio­nal Bridge Tournament» spilles på Scandic Hotell, Lillehamme­r med parturneri­ng 27. til 29. mai og lagturneri­ng 29. og 30. mai. En premiepott på 750.000 kroner vil trekke til seg verdens beste spillere.

Skolemeste­rskapet går samtidig med MSIBT, slik at våre håpefulle kan få se verdens beste spillere «in action».

Kort om skog og traer. Det er av og til vanskelig å se selve skogen når du er ute og går blant alle de høye traerne:

Vest spiller ut ruter 2 til håndens 10. Hvordan spiller du?

Ruteren er sannsynlig­vis en singleton, og Vest vil nok få seg en stjeling (og dermed bet) når Øst kommer inn. Har du en genial plan på lager?

Hvis du kan herpe motpartens forbindels­er, vinner du. Men kan du få til det?

Vest, som åpnet, har trolig kløver K. Spill kløver til kn. Når denne vinner, tar du også kløver E, og kaster hjerter. Så spiller du også kløver D, og kaster din andre hjerter, et spill kalt «taper på taper». Vest kommer inn, og har ingen mulighet for å få inn Øst, og kontrakten er derfor lett hjemme med et overstikk!

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway