-

Manchester City:

Manchester City–aston Villa (søndag kl. 17.00)

– For en avslutning på sesongen vi får. Kan Steven Gerrard endelig vinne Premier League-tittelen for Liverpool? skriver Bbc-programled­er og tidligere fotballspi­ller Gary Lineker på Twitter.

Hvor lenge varer skuffelsen? To ganger satte Jarrod Bowen en real støkk i Manchester City, men en redusering av Jack Grealish like etter pause og et klønete selvmål av West Hams Vladimir Coufal sørget for de regjerende seriemeste­rne kan dra fra London med poeng.

Skuffelsen rundt straffemis­sen legger seg nok, ettersom City i tillegg har hele syv mål i sin favør på målforskje­llen. Poengdiffe­ransen mellom de to er fire poeng.

Men det ble ingen enkel oppgave i London. Manchester City hadde som vanlig ballen mest, og de hadde flest avslutning­er i første omgang, men de hadde ikke Jarrod Bowen.

Engelskman­nen har vaert i forrykende form denne sesongen. Søndag var intet unntak.

Midtveis ut i omgangen ble 26åringen spilt alene med keeper. Bowen vippet ballen forbi Ederson og plasserte den i det åpne målet fra skrått hold.

Rett før pause satte han også sitt andre for dagen. Michail Antonio sendte en stikker til Bowen, som hadde timet løpet sitt perfekt. Deretter avsluttet han mellom bena på Fernandinh­o og i mål.

– Bowens løp har vaert helt enestående. Det er en briljant avslutning, kommentert­e Sky Sportseksp­ert Gary Neville.

Den scoringen gjør at Bowen nå står med tolv mål og elleve målgivende i serien denne sesongen.

Måtte ha hjelp. City presset og presset etter redusering­en, men de måtte faktisk ha hjelp for å få videre nettsus. Helt upresset stusset Vladimir Coufal ballen i eget nett til 2–2 med 20 minutter igjen å spille.

Like etter kom West Ham-legenden Mark Noble inn til sin siste kamp for klubben han har vaert i hele sin karriere.

Med åtte minutter igjen gjorde West Ham-forsvarer Craig Dawson en katastrofa­lt dårlig takling på Gabriel Jesus. Først lot dommer Anthony Taylor situasjone­n gå, så grep VAR inn.

Drømmen lever. Etter å ha sett episoden igjen bestemte pipeblåser­en seg for å peke på ellevemete­ren. Frem gikk Riyad Mahrez, som langt på vei kunne avgjort Premier League med det påfølgende sparket på ballen. Slik gikk det imidlertid ikke.

Keeper Fabianski vartet opp med et realt tigerspran­g og stoppet straffespa­rket. Dermed lever Liverpools drøm om Premier League-tittelen.

?? Foto: Matthew Childs, Reuters/ntb ?? U Straffespa­rket fra Riyad Mahrez ble stoppet av West Ham-keeper Lukasz Fabianski.