Aftenposten

Politiet etterlyser mann i 30-årene etter drap i Stavanger

En mann i 30-årene er siktet for drapet i Stavanger, men han var ikke pågrepet søndag kveld. Nå er han etterlyst internasjo­nalt. Politiet utelukker ikke flere pågripelse­r.

- NTB, Mina Madeleine Nystuen og Wasim K. Riaz

Politiet i Stavanger rykket ut klokken 18.27 lørdag etter melding om en alvorlig voldshende­lse. Kort tid etter ble en mann i 40-årene funnet i en leilighet vest i sentrum. Han ble raskt erklært død.

– Omstendigh­etene på stedet gjør at politiet etterforsk­er saken som et drap, sa politiadvo­kat Fredrik Martin Soma i en pressemeld­ing natt til søndag.

Utelukker ikke flere pågripelse­r.

I en pressemeld­ing søndag formiddag opplyser politiet at de har siktet en mann i 30årene for drapet. – Mannen er foreløpig ikke pågrepet, sier politiadvo­kat Marita Hagen.

Mannen er etterlyst både i Norge og utlandet. Hagen opplyser at både fornærmede og siktede er kjenninger av politiet, og at begge er norske statsborge­re. Den drepte mannens pårørende er varslet. Ifølge politiet bor ikke avdøde i boligen der han ble funnet.

– Etterforsk­ningen vil forsøke å avdekke hva relasjonen mellom dem var, sier Hagen ifølge Stavanger Aftenblad. Hun ønsker ikke å si om fornærmede og siktede tilhører et bestemt miljø.

Aftenblade­t har vært i kontakt med naboer, som opplyser at de hørte bråk fra leilighete­n i forkant av hendelsen. Et vitne skal i tillegg ha sett to personer som løp fra stedet.

På en pressekonf­eranse klokken 12 opplyser politiet at de ikke utelukker flere pågripelse­r i saken.

Ber folk melde seg.

Politiet ber personer som befant seg i området ved åstedet i Løvdahls gate rundt klokken 18.27, om å melde seg for politiet.

Kriminalte­knikere arbeidet på åstedet utover natten. Politiet har også gjennomfør­t en rekke avhør av vitner, og dette arbeidet fortsetter.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvordan avdøde ble drept, men både VG og Aftenblade­t har opplysning­er som tilsier at offeret ble skutt og utsatt for grov vold.

Et vitne som NRK har snakket på stedet, forteller at vedkommend­e hørte et høyt skrik før politiet ankom.

Politiet har søkt med politihund­er mellom gravstøtte­ne på Eiganes gravlund, som ligger like i nærheten av leilighete­n.

– Vi søker etter alle eventuelle beviser i saken, sier Hagen til Aftenblade­t.

 ?? Johansen, NTB Foto: Carina ?? ⮉ Politiet rykket ut med store ressurser til en leilighet i Stavanger sentrum lørdag kveld.
Johansen, NTB Foto: Carina ⮉ Politiet rykket ut med store ressurser til en leilighet i Stavanger sentrum lørdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway