Aftenposten

Mye vil alltid ha svært mye mer

- Tommy Sandsmark tommy@sandsmark.org

I Blommenhol­m BK er det stor nivåforskj­ell, og det ble tydelig her:

Hva melder du?

Jeg kan finne ut hvilken minor (2NT), men jeg var så dum som et helkornbrø­d, så jeg sa bare 3NT. Der døde det, og en liten kløver kom ut til Østs D og K:

Au, da! Motparten kan tre 1,5 meter kløver nedover halsen din når de kommer inn. Men den gode nyheten er jo at utspillet ga deg kontrakten. Jeg tok 4 ruterstikk. Vest kastet hjerter 4 og spar 6 og 4, mens Øst la kløver 8 og 3. Da endret jeg planen, for ville Vest ha kastet 2 spar fra Dxx(x), tror du? Nei, og du kan derfor anta at Øst har spar D. Derfor sendte jeg nå en spar til 10.

Puuh, det gikk heldigvis bra, og på sparstikke­ne kastet jeg 3 hjertere. Ø/V tviholdt derimot på hjerter, og så litt rare ut da jeg tok mitt 13. stikk for kløver 4! Morsomt for meg, selvsagt, men spesielt Øst hadde nok ingen særlig god grunn til å juble, for han hadde kun én eneste ting å passe på. Vest, derimot, kastet kløver E for å holde hjerteren.

2 par kom i en god 6 ruter, som er helt ubetelig. De fikk kløver E ut og dermed kontrakten rett opp i fanget. Men selv uten kløver E ut, forsvinner jo Syds kløvere når du stjeler god 2 sparstikk.

6 ruter kan faktisk også vinnes på Nords hånd, selv med to ganger kløver ut. Hvordan da?

Stjel den andre kløveren. To ganger trumf inne på bordet og spar mot hånden. Du har 3 hjertertap­ere og må ta sparkappen med 10 direkte, for da tåler du også Dx hos Øst.

Jostein Sørvoll – Hans Hiorth og John Frøseth – Per Tennfjord meldte slemmen. Vi har ingen meldinger, men all ære til dem som landet i en så god og aktuell kontrakt.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway