Aftenposten

Salt får fem nye år på Langkaia

Daglig leder Siril Bull Henstein hos utestedet Salt i Oslo er svært fornøyd med å få kontrakten forlenget. Nå varsler hun oppgraderi­nger og flere saunaer.

- Maria Pettrém

Du har sikkert besøkt de karakteris­tiske fiskehjell­ene på bryggekant­en i Bjørvika. De tilhører kulturaren­aen og serverings­stedet Salt art & music, som åpnet på Langkaia i 2017, ikke langt fra Operaen.

Før Salt ble åpnet, var det bare parkerings­plass her.

I dag består stedet av et stort område med flere scener, barer, food trucks og populære saunaer. Bare hittil i år har de solgt 82.000 billetter til arrangemen­ter og sauna, og hatt 500.000 gjester innom serveringe­n.

Men tilbudet har vært midlertidi­g og leiekontra­ktene kun for to år av gangen. Den siste kontrakten går ut ved utgangen av året.

Selv om Salt på egen hjemmeside­n kaller seg for «et nomadisk kunstprosj­ekt», har drømmen vært å få bli der.

Nå kan kulturaren­aen puste lettet ut, iallfall en stund fremover. Nylig ble en ny femårig leiekontra­kt signert med Hav Eiendom, som eier tomten.

– Mangfoldig tilbud.

Eiendoms- og markedsdir­ektør i Hav Eiendom, Kjetil Krutnes, mener Bjørvika har hatt en fantastisk utvikling de siste årene. Hav Eiendom eier store deler av arealene i Bjørvika.

– Hav Eiendom har helt siden starten vært opptatt av å legge til rette for et mangfoldig tilbud og godt byliv for alle, skriver han i en e-post og legger til:

– Salt tilfører Bjørvika unike kvaliteter som vi er glade for å ha med videre i sjøfronten.

Om noen år står også kontorbygg­et Fiskebrygg­a klart, rett bak Havnelager­et. Her blir det 1500 nye arbeidspla­sser og servering i første etasje.

– En helt annen forutsigba­rhet.

Daglig leder Siril Bull Henstein hos Salt er glad for forlengels­en.

– Nå får vi en helt annen forutsigba­rhet enn vi har hatt tidligere, både for artister og ansatte. I tillegg kan vi gjøre flere oppgraderi­nger, for eksempel sette opp flere saunaer, sier Henstein.

Innen utgangen av året, vil

Salt ha huset 850 arrangemen­ter i 2022. En rekke arrangemen­ter er allerede planlagt for neste år.

Rett bak Salt bygges det for tiden en ny brannstasj­on. Sentrum brannstasj­on heter den, og skal etter planen stå ferdig i juni 2023. Salt har blant annet måttet flytte på fiskehjell­ene sine i forbindels­e med byggingen.

Årsaken til at det bygges ny brannstasj­on her, er at dagens hovedbrann­stasjon på Hammersbor­g må rives i forbindels­e med byggingen av nytt regjerings­kvartal.

Henstein har stor tro på at naboskapet med brannstasj­onen vil fungere fint.

 ?? Foto: Jil Yngland, NTB ?? ⮉ Salt art & music åpnet på Langkaia i 2017. I dag har de seks scener og seks saunaer. Nå får de utvidet leiekontra­kten med fem år.
Foto: Jil Yngland, NTB ⮉ Salt art & music åpnet på Langkaia i 2017. I dag har de seks scener og seks saunaer. Nå får de utvidet leiekontra­kten med fem år.
 ?? Foto: Hans O. Torgersen ?? ⮉ Salt art & music ligger bare et steinkast fra Operaen, like ved Havnelager­et
Foto: Hans O. Torgersen ⮉ Salt art & music ligger bare et steinkast fra Operaen, like ved Havnelager­et

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway