Aftenposten

Kåre Kverndokk

-

Vår kollega Kåre Kverndokk døde 28. oktober, nær 86 år gammel. En kreativ arkitekt har tegnet sin siste strek.

Han utdannet seg ved Norges Tekniske Høgskole i Trondheim i 1962 og arbeidet hos Arkitekt Nils Henrik Eggen i tre år etter endt studium. I 1967 flyttet han med familien hjem til Grenland og fikk jobb i Skien kommune som arkitekt ved byplankont­oret. Her utarbeidet Kåre regulering­sog bebyggelse­splaner for bydelen Gulset og utviklet boliger i Enggravfel­tet på Borgestad.

Etter 11 år i kommunen gikk Kåre inn som medeier i Arkitektko­ntoret Børve og Borchseniu­s i Porsgrunn. Han arbeidet ved kontoret frem til han ble pensjonist i 2003.

Hans hovedfelt var planleggin­g, men han var også opptatt av å skape gode rom for musikk og kirkelige handlinger. Derfor gikk han inn i arbeidet med Borgestad kapell i Skien og senere Stridsklev kirke i Porsgrunn med iver og faglig engasjemen­t. Selv anså han Stridsklev som et av sine viktigste arbeider.

Kåre var hele livet engasjert i kunst og kultur, der spesielt musikken lå hans hjerte nær. Han var formann i Musikkens Venner i Skien og bidro til et godt konserttil­bud i byen. Musikkinte­ressen delte han med sin ektefelle Aud, og det er ikke tilfeldig at flere av barna har valgt musikken som sitt levebrød.

Kåre var en hyggelig og omgjengeli­g kollega, som villig delte sin kunnskap og erfaring. Faglig hadde han sine klare meninger, og helt til det siste hadde han et sterkt engasjemen­t for arkitektur­en.

Vi er glade og takknemlig­e for det gode samarbeide­t vi har hatt med Kåre gjennom mange år. Hans bidrag på kontoret, både faglig og sosialt, har vært verdifullt.

I dag føler vi med Aud og storfamili­en i sorgen og savnet. Vi tar med oss videre alle gode minner om vår kollega og venn.

Reidar Aasen, Lars Gabrielsen og Jan Olav Horgmo, på vegne av Børve Borchseniu­s Arkitekter

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway