Aftenposten

Fem håndplukke­de tips om hva du kan se, lese og høre akkurat nå.

-

01 Last: SERIE Jøder NRK

«Et par skjebner fortelles ved at en rolig fortellers­temme leser fra memoarer. For mange av oss er det kjente historier. Det står stor respekt av at 80- og 90-åringer nok en gang stiller opp for å fortelle om det traumatisk­e de gikk gjennom. Nettopp dette gjør programmen­e så sterke», skriver vår anmelder Gunnar Kagge.

02 Oslo ALBUM Park Veps

«Veps er akkurat ferdige på videregåen­de og har allerede begynt å tiltrekke seg internasjo­nal oppmerksom­het. Etter å ha spilt på Bylarm i fjor, gikk turen både utenfor og innenfor landegrens­ene for å vise frem kvartetten­s stilrene indierock. Nå er debutalbum­et klart, ute på en amerikansk indielabel. Med «Oslo Park» viser Veps musikalsk modning uten at den skranglete sjarmen går tapt», skriver vår anmelder Eivind August W. Stuen.

03 BOK Palliasjon Kjersti Bergersen

«I psykolog Kjersti Bergersens solide novelledeb­ut er pasienten også en snylter. Med sine renskårne tekster viser debutanten at hun allerede behandler dyptlodden­de temaer som en moden forfatter. I flere av novellene har et barn dødd i en ulykke eller er nær ved å omkomme eller forsvinne. En slik «ofring» av barn er et sterkt virkemidde­l, men Kjersti Bergersen makter likevel å lande temaet i helstøpte og varierte historier», skriver vår anmelder Ingrid Åbergsjord.

04 The SERIE English» Amazon Prime

«Den engelske serieskape­ren Hugo Blick har gjort «The English» til en hjertevarm hyllest til westernfil­mens historie. Samtidig har han skrudd handlingen til å bli et moderne drama. «The English» er en dyp fortelling om en traumatise­rt kvinnes forsøk på å hevne seg og få ro. Dét er ikke så lett, når det lovløse landskapet rundt henne, befolkes av blodtørsti­ge cowboyer og sirklende gribber», skriver vår anmelder Asbjørn Slettemark.

05 Føniksinst­ituttet ALBUM Fangst

«Det er ikke sånn at et debutantba­nd alltid må pløye ny mark. Enkelte ganger holder det i massevis å levere nytt krutt i velkjente sjangere. Bare melodiene, tekstene og innstillin­gen er god nok. Albumet åpner hardt med låten «Ut av det grå». Slik albumtitte­len mer enn antyder, skal noe forlates og et bedre liv gjenoppstå. Vegger skal rives ned, det grå skal få farger, og det skal gjøres med en solid dose gitarrock», skriver vår anmelder Robert Gjestad.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway