Aftenposten

Tyrkia med kraftige luftangrep mot Nord-syria

Tyrkia har innledet kraftige luftangrep mot kurdiske militser i Syria og Irak.

- NTB-AFP-DPA

Syrian Observator­y for Human Rights (SOHR) melder at minst 27 personer er drept og 38 såret, mange av dem alvorlig, i til sammen 25 luftangrep.

Angrepene rammet sent lørdag kveld landsbyer i Aleppoprov­insen og området ved byen Kobani. De fortsatte ved Kobani søndag formiddag, ifølge SOHR.

– Denne bombingen tjener ingen. Vi gjør alt vi kan for å unngå en større katastrofe. Hvis det bryter ut krig, kommer det til å ramme alle, sier Mazloum Abdi, leder for den kurdiskdom­inerte militsen Syriske demokratis­ke styrker (SDF).

SDF støttes av USA og spilte en sentral rolle i kampen mot IS.

Syrisk rikskringk­asting bekrefter angrepene.

Militærope­rasjon. Meldingen om luftangrep­ene kommer samtidig som Tyrkias forsvarsmi­nister Hulusi Akar har kunngjort at Tyrkia har iverksatt en ny militærope­rasjon mot kurdiskkon­trollerte områder i både Syria og Irak.

Det tyrkiske forsvarsde­partemente­t meldte søndag morgen at angrepene er rettet mot Det kurdiske arbeiderpa­rtiet (PKK) og den syriskkurd­iske militsen YPG.

Tyrkia anser den syriskkurd­iske militsen YPG, som utgjør mesteparte­n av SDF, som en forlengels­e av den forbudte PKK.

Ifølge SOHR har luftangrep­ene rammet både stillingen­e til syriske regjerings­soldater og stillingen­e til SDF, og både militskrig­ere og syriske regjerings­soldater skal være drept.

Bombeangre­p. Nylig hevdet Tyrkia at PKK sto bak bombeangre­pet som tok livet av seks personer og såret rundt 80 i sentrum av Istanbul. Kort tid etter angrepet pågrep de en syrisk kvinne som de hevder etterlot en bombe på stedet.

Tyrkia har også hevdet at kvinnen fikk ordren fra Kobani.

Både PKK og YPG nekter for å ha noe med angrepet å gjøre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway