Aftenposten

Han har alltid vært en kødd

Folk i Manchester United er såret over Cristiano Ronaldos siste Tvintervju, men det er ikke første gang han kødder med sine egne.

- Erlend Nesje

→ I spalten «Tilbakebli­kket» vil Aften- postens reportere skrive unike og egenopplev­de historier fra Vm-historien.

VM 2006: Den første lørdagen i juli 2006 startet flott. Morgentoge­t fra Berlin til Essen var i rute, og himmelen var blå så langt øyet kunne rekke.

Kollega Bertil Valderhaug og undertegne­de skulle sjekke inn på hotellet i Essen, slappe av på hvert vårt rom i et par timer, før vi skulle ta drosje den snaue milen til Gelsenkirc­hen og Vmkvartfin­alen mellomengl­and og Portugal.

Det var ett problem: Hotellet var sperret av fordi Englands tropp ladet opp til kamp der. Våre to romvar okkupert av David Beckham og Wayne Rooney.

Vi ventet blant fans på gaten, så dukket plutselig en unggutt med tre løver på pique-skjorten opp i svingdøren.

Wayne Rooney vandret hvileløst blant noen få engelske supportere på fortauet, han snakket i telefonen uten å ense dem rundt seg.

Det var noe som uroet den engelske landslagss­pissen.

Uroen skulle bli til tårer noen timer senere. Hvem somsørget for det? Hans spissmakke­r i Manchester United, som i det ferske intervjuet med Piers Morgan ikke snakket veldig pent om sin gamle rekkekamer­at.

Fikk Rooney utvist. For i kvartfinal­en hadde Portugal en plan. De skulle få Rooney ut av fatning.

Cristiano Ronaldo provoserte Rooney så mye at det endte med rødt kort, og uten sin talisman på topp ble det tøft for England. Det endtemållø­st, og Portugal vant på straffer.

Noe senere ble det publisert bilder som viste at portugiser­en blunket fornøyd til laglederbe­nken etter å ha fått vist ut lagkamerat­en i Manchester United.

Cristiano Ronaldo ble erklært persona non grata i Manchester.

Supportern­e raste, lagkamerat­ene i Manchester United var i harnisk, fotballede­re kalte ham en skam for fotballen.

På en nettside kunne supportere fortelle hvor mye de hatet unggutten fra Funchal. Tabloiden The Sun meldte på hele sin førsteside at Rooney «ville dele ham i to» neste gang de møttes.

Etter mange oppklaring­smøter ble det en slags forsoning mellom de to stjernene, og de spilte sammen i tre år i Manchester United etter Vm-dramaet.

Men Cristiano Ronaldo har ikke forandret seg mye.

Én gang en kødd, alltid en kødd.

 ?? Foto: Matt Dunham, AP ?? ↑ Cristiano Ronaldo og Portugal slo England på straffer i Vm-kvartfinal­en i 2006.
Foto: Matt Dunham, AP ↑ Cristiano Ronaldo og Portugal slo England på straffer i Vm-kvartfinal­en i 2006.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway