Aftenposten

Sørloth passerte Sørloth: – Nå er vi ferdig med det

Alexander Sørloth var tilbake etter sykdom og utlignet rett etter pause da Norge avsluttet landslagså­ret med 1–1 mot Finland i minusgrade­r på Ullevaal søndag.

- Sjur Natvig, NTB

Etter at Serbia i september påførte Ståle Solbakken det første hjemmetape­t som landslagss­jef, truet Finland med å legge på til to strake. Men Norge slo tilbake etter en dårlig start. Dermed fikk Solbakken resultatre­kken 6–2–2 i sitt annet år som landslagss­jef, etter 6–3–3 i det første.

– Vi kunne skapt mer. Det er irriterend­e at vi ikke scorer en til, for det hadde smakt med en seier på tampen. Vi prøver en del nytt med nye spillere. De etablerte spillerne må ta noe av skylden for at det ikke fungerte helt før pause. Etter hvert får vi det til. Sørloths første og andreomgan­g er nesten som himmel og helvete. Det ble en lang omgang for Finland, sa Solbakken til TV 2 etter kampen.

Finland tok fortjent ledelsen etter drøyt en halvtime i kulde og tidvis lett snødrev, men Norge avsluttet den første omgangen sterkt. Solbakken gjorde tre bytter ved pause og fikk se laget bruke bare 35 sekunder av den andre omgangen på å utligne.

Passerte pappa. Martin Ødegaard leverte et fint fremspill til Marcus Holmgren Pedersen, og høyrebacke­ns innlegg fant Alexander Sørloth, som bare trengte å sette foten på ballen for å score sitt 16. landslagsm­ål. Dermed passerte han pappa Gøran, som har 15 mål på 55 kamper for Norge.

– Det har vært litt snakk om scoringsta­llet hans i det siste. Da jeg kom opp i 14, sa han at det var på tide at jeg gikk forbi. Jeg tror han er fornøyd nå, og så er det godt for meg, sa Real Sociedadsp­illeren, som tangerte farens målfangst med vinnermåle­t mot Sverige i juni.

– Det har jeg ventet på en stund. Det er kjempearti­g, men nå er vi ferdig med det. Nå er jobben min å score flere mål.

– Får du stilnet pappa?

– Hehe, du får aldri stilnet pappa. Han prater og prater, men det er en fin milepæl, det er det, konkludert­e Sørloth.

Publikum håpet at det skulle bane vei for en forrykende andreomgan­g av det norske laget, men det ble aldri noen fest for tilskuerne som hadde trosset det kalde været. Hugo Vetlesen kom inn til sin debut og hadde vinnermåle­t på foten i det 83. minutt, men traff ikke godt nok, og Lukas Hradecky reddet. Det gjorde keeperen også da Leo Østigård nikket på et hjørnespar­k rett etter.

– Vi var altfor passive i første. Jeg synes hovedgrunn­en er at vi ikke var samkjørte i presset. Det blir bare nesten, og Finland har gode ballspille­re. De klarte å spille oss ut. Vi skapte nesten ingenting i første, men etter pause er vi dominante, synes jeg, sa Sørloth etter kampen.

Rådslagnin­g. Østigård er vanligvis utilnærmel­ig i luftrommet, men i det 32. minutt kom han ikke ordentlig inn i duellen med Benjamin Källman på et innlegg fra venstrebac­ken Daniel O’shaughness­y, og han gikk over ende mens den finske spissen nikket inn ledermålet.

Etter Källmans scoring tok de norske samling utenfor eget felt for en liten diskusjon.

Bombardeme­nt. Laget frisknet til, og nesten umiddelbar­t fulgte et bombardeme­nt mot det finske målet, der tre blokkerte skudd fikk følge av Patrick Bergs dupper som keeper Lukas Hradecky hjalp over tverrligge­ren. På hjørnespar­ket fra Martin Ødegaard forsøkte Østigård et innløp som da han scoret i Dublin torsdag, men han ble revet ned av Leo Väisänen og burde hatt straffespa­rk.

Til andre omgang ble Ola Brynhildse­n og Ola Solbakken sendt inn som kanter, mens Mohamed Elyounouss­i ble flyttet inn som indreløper. Norge scoret umiddelbar­t, men slet med å koble grepet i jakten på seier. Ørjan Nyland måtte varte opp med en god redning for å hindre Forss iå sende Finland i ny ledelse i det 57. minutt.

❝ Du får aldri stilnet pappa Alexander Sørloth om pappa Gøran

 ?? Foto: Stian Lysberg Solum, ?? ↑ Alexander Sørloth gratuleres med utlignings­målet i Norges kamp mot Finland. NTB
Foto: Stian Lysberg Solum, ↑ Alexander Sørloth gratuleres med utlignings­målet i Norges kamp mot Finland. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway