Aftenposten

1/100 sekund fra pallplass

Odin By Farstad, Håvard Holmefjord Lorentzen og Henrik Fagerli Rukke gikk inn til 4.-plass på herrenes lagsprint i Heerenveen søndag formiddag.

-

Seieren gikk til Kina som leverte kruttsterk­t i par med nettopp Norge. På plassene bak Kina fulgte Nederland og USA. Sistnevnte knep 3.-plassen 1/100 foran Norge.

Vinnertide­n ble 1.19,55, mens den norske trioen klokket inn på 1.19,91.

I mars tok de norske sprintherr­ene bronse under VM hjemme i Vikingskip­et. Da gikk både Lorentzen og Rukke på det norske laget. Lorentzen, som har tre olympiske medaljer (ett gull, ett sølv og en bronse) på sprintdist­anse, har slitt i Heerenveen denne helgen. Fredag ble han nummer 12 på 1000-meteren før han havnet helt nede på 18.-plass på 500 meter lørdag.

Flere 4.-plasser. Peder Kongshaug endte også på den sure fjerdeplas­sen på 1500 meter i nederlands­ke Heerenveen søndag.

Peder Kongshaug gikk på 1.43,86. Nordmannen gikk i niende par sammen med Connor Howe, som tok 1.-plassen med tiden 1.43,38. Nederlands­ke Kjeld Nuis ble toer, 0,26 bak. Nuis' landsmann Thomas Krol gled inn til 3.-plass.

Perset med halvannet sekund. Sander Eitrem og Hallgeir Engebråten gikk i fjerde par, og det ble et jevnt løp. Engebråten gikk inn til 1.44,20, mens Eitrem kom inn fire hundredele­r bak. Det holdt til en 7.og 8-.-plass for de to nordmennen­e. Eitrems tid på 1.44,24 var samtidig ny bestenoter­ing for nordmannen med over halvannet sekund.

På pallen igjen. Ragne Wiklund leverte godt og gled inn til 3.-plass på 3000 metersønda­g. Hun var likevel langt bak suverene Irene Schouten. Hjemmehåpe­t var overlegen og vant med 3.54,04. Tiden var nok til at den tredoble Ol-gull-vinneren fra Beijing tidligere i år satte banerekord. Schouten hadde også den forrige.

Wiklund gikk i neste siste par sammen med den tsjekkiske veteranen og verdensrek­ordholdere­n på distansen, Martina Sáblíková. Det ble en innbitt kamp, men Wiklund viste seg sterkest og gikk inn på tiden 3.58,31. Det holdt til 3.-plass.

Wiklund tok fredag forrige uke sin første verdenscup­seier på 3000-meteren under sesongåpni­ngen i Stavanger. Til helgen venter nye verdenscup­løp for skøyteelit­en i finske Seinäjoki.

?? ?? ↑ Håvard Holmefjord Lorentzen og de norske sprintherr­ene ble nummer fire i Heerenveen søndag. Arkivfoto: Carina Johansen, NTB