Aftenposten

Bra mat på fotballpub

The Wild Rover byr på mange Tv-skjermer og god pubmat til dem som vil se fotball-vm.

- Erik Gulbrandse­n

Et drøyt år er gått siden The Wild Rover åpnet dørene i Karl Johans gate. I den store fotballpub­en har det tidligere vært både Burger King og hobbybutik­ken Panduro, men nå er det irsk pub for alle pengene.

Lokalet er i to etasjer og inneholder både storskjerm­er og mindre skjermer inne i små båser. Her er det vanskelig ikke å se en skjerm, uansett hvor du sitter.

Menyen er klassisk og nokså lik det man finner på mange andre fotballpub­er, men de har i tillegg andelår, irsk salat og Shepard’s Pie. Her bestiller man øl og mat i baren, hvor det er et brukbart utvalg øl på tapp og flaske.

Puh!

Spillerne på Celtic har det etter hvert like hett som oss. De blir i perioder rundspilt av Real Madrid mens vi har fått servert Hot Reaper Wings. I parentes på menyen står det «spises på eget ansvar», og her overdriver ikke puben.

Flere rundt bordet begynner å svette og snufse av Carolina Reaper-sausen, kyllingvin­gene er marinert i habanero-chili. Selve vingene er nokså saftige og gode på smak.

Jevnlig dypping i blåmuggost­dressingen er nødvendig for å kjøle ned munnen. Dressingen smaker av blåmuggost, men er rennende, nesten vandig i konsistens. Den burde vært både kaldere og tykkere.

Mektig snacks.

Vi tester også «loaded fries», som er nokså gode. De kommer med pulled pork, jalapeños og en cheddarsau­s på toppen. Osten er fint smeltet, men svinekjøtt­et kunne vært hakket saftigere.

Pommes fritesen er sprø og fint saltet, men vi skulle ønske at de hadde blandet inn kjøttet og osten bedre. Nå ligger det bare en stor klump med kjøtt under sausen. En mektig snack til 130 kroner.

The Wild Rover har også en «challenge», hvor du skal spise «3 kg med dirty fries, cheddarsau­s, pulled pork, chilidress­ing og syltede jalapeños» på 30 minutter. Da belønnes du med en plass i deres Hall of Fame, men man burde vel i det minste fått maten til 650 kroner gratis for denne prestasjon­en.

God plass.

500 sitteplass­er og 42 Tv-skjermer gjør nok sitt til at mange kommer til å titte på fotball-vm her på den irske puben. Mens vi venter på hovedrette­ne, ser vi Real Madrid putte noen flere mål mot Celtic.

Rettene innfrir. Vi har bestilt klassikern­e bangers & mash og entrecôte, i tillegg til andelår. Prisene ligger mellom 239 og stive 370 kroner for biffen, men porsjonene er store og mettende.

Saken er biff.

Vi har prøvd entrecôten her en gang tidligere og var fornøyde. Også denne gangen er den fint stekt, godt krydret, saftig og mør. Stykket er stort og varmt, pommes fritesen er sprø, varm og godt saltet.

Men spisestede­r må slutte å legge kjøttet oppå fritten. Hva er poenget med det? Da blir bitene under soggy og kjipe. Og mens vi er i gang, hva med å legge den stusslige salaten i en egen skål ved siden av, gjerne med noe dressing på? Så blir det bedre plass på tallerkene­n

Øl- og løksaus.

Pølsene er saftige, har mye smak. Potetpuree­n er tykk med bra innhold av smør. Øl- og løksausen er mild og sødmerik og passer godt til den salte maten.

Man tenker ofte at fotballpub­er serverer kjedelig og middels bra mat, men The Wild Rover har, lik landsvenn The Dubliner, brukbart nivå på kjøkkenet.

Andelåret er mørt og smakfullt. Potetpuree­n har her fått i seg noen salte biter chorizo. En ølsaus er greit følge, men vi er mest fornøyd med sødmen og den lette bitterhete­n fra den milde spisskålen.

 ?? Alle foto:to: Erik Gulbrandse­n ?? ⮉ Man blir tørst av maten. The Wild Rover har brukbart utvalg av øl.
Alle foto:to: Erik Gulbrandse­n ⮉ Man blir tørst av maten. The Wild Rover har brukbart utvalg av øl.
 ?? ?? ⮉ Kyllingvin­ger marinert i habanerosa­us er en varm opplevelse.
⮉ Kyllingvin­ger marinert i habanerosa­us er en varm opplevelse.
 ?? ?? ⮉ Andelår med spisskål og ølsaus.
⮉ Andelår med spisskål og ølsaus.
 ?? ?? ⮉ Bra biff med pommes frites og salat.
⮉ Bra biff med pommes frites og salat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway