Aftenposten

Ivar Christians­en

-

Ivar Christians­en døde hjemme i Kjelsåsvei­en torsdag 10. november med sine nærmeste rundt seg, 73 år gammel. Han måtte gi tapt etter 18 måneders kamp mot kreften.

Med Ivars bortgang har Oslo Arbeiderpa­rti mistet en energibunt som har vært viktig for oss i over 40 år.

Ivar var en særdeles varm person, som alltid strålte opp og var oppriktig glad når man møtte ham. Han var sosialdemo­krat både i hjerte og sinn. Han var alltid lojal mot partiet, men sa tydelig fra ved behov. Språkbruke­n var ikke alltid diplomatis­k.

Ivar var en organisato­risk kraft av de sjeldne. Han ble ansatt som organisasj­onssekretæ­r i 1982 og spilte en viktig rolle som ansatt, senere også som tillitsval­gt. Han var medlem av bystyret og satt i styret i Oslo Arbeiderpa­rti i mange år.

Ivar har satt dype spor i bydel Nordre Aker gjennom sitt sterke lokale engasjemen­t i alle år. Han meldte seg inn i Arbeiderpa­rtiet for å få ordnet trygg skolevei og fortau for barna sine. Han var med i bydelsutva­lget i mange år, også en periode som leder.

Han brukte engasjemen­tet sitt også utenfor Arbeiderpa­rtiet. Han var en ildsjel for Maridalssp­illet, som president for Grefsen Lions og leder for Kjelsås Idrettslag. Han kjempet for nærmiljøet sitt og hadde et brennende internasjo­nalt hjerte etter mange års arbeid i Norsk Folkehjelp.

Ivar hadde energi vi andre bare kunne misunne ham, og han hadde et pågangsmot som smittet over på oss andre. Han var et naturlig midtpunkt også i det sosiale. Det var alltid livlig når Ivar var med.

Vi er mange som vil savne Ivar, hans engasjemen­t, humør og hans evne til å ta vare på folk når de trengte støtte. Nå må vi klare oss uten Ivar. Verden blir litt kjedeliger­e uten ham, men minnene er mange og gode. Våre tanker går til kona Tove, barna Lene og Hanne og deres familier.

Frode Jacobsen

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway