Aftenposten

Mann funnet hardt skadet i bil utenfor Ikea

En mann i 20-årene ble tirsdag ettermidda­g skutt i nærheten av Furuset kirke. En nabo hørte skudd og så en brun drosje kjøre bort med døren åpen.

-

Jeg skulle hente datteren min i barnehagen rett etterpå. Det er veldig skummelt.

Anonymt vitne

Øyvind Nordli, Andreas Bakke Foss, Stine Barstad, Arnhild Aass Kristianse­n, Wasim K. Riaz, Øystein Tronsli Drabløs og Dan P. Neegard (foto)

En mann i 20-årene ble tirsdag ettermidda­g funnet skutt utenfor Ikea ved Furuset, øst i Oslo. Politiet mener selve skytingen har skjedd utenfor Furuset kirke. Mannen skal så ha blitt kjørt til Ikea i en drosje.

Politiet mener mannen kom til Oslo i denne drosjen. Tidligere tirsdag opplyste politiet at det var en godt voksen mann som var skutt, men tirsdag ettermidda­g sier de at det er en norsk statsborge­r i 20-årene.

Tirsdag ettermidda­g sperret politiet av området ved kirken og var der med seks biler og en hundepatru­lje. De dekket også til en parkerings­plass med plast for å sikre bilspor.

«Noe kjent» for politiet.

Klokken 17møtte politiet pressen for å orientere om saken. De opplyser at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

– Den fornærmede er «noe kjent» for politiet fra før, sier Ingebjørg Hansen, fungerende leder for drapsseksj­onen.

Politiet sier de ser på saken som et drapsforsø­k.

– Vi har grunn til å tro at det er en relasjon mellom fornærmede og gjerningsp­ersonen, sier Hansen. Hun vil ikke gå nærmere inn på om det er flere enn én gjerningsp­erson eller hvor nær politiet er en pågripelse.

Hansen vil heller ikke kommentere om hendelsen kan settes i sammenheng med et kriminelt miljø.

– Det er altfor tidlig å si noe om. Vi har en bred etterforsk­ning nå på både motiv og bakgrunn, sier hun.

Så drosje i høy hastighet.

En nabo som bor ved siden av Furuset kirke, sier til Aftenposte­n at hun hørte ett skudd. Hun gikk til vinduet for å se hva det var. Da så hun en brun drosje som kom i høy fart med passasjerd­øren åpen.

– Den kjørte veldig fort, og det var to personer i bilen, sier naboen, som ikke ønsker å stå frem med navn og bilde.

– Jeg skulle hente datteren min i barnehagen rett etterpå. Det er veldig skummelt, sier hun.

Barnehagen ligger rett ved kirken. Kort tid etter hendelsen ankom en bil med personell fra legevakten i Oslo barnehagen. Kommunikas­jonssjef Torill Gulbrandse­n i bydel Alna sier til VG at en gruppe barn og noen ansatte i barnehagen ble vitne til hendelsen. Hun sier barn, foreldre og ansatte blir ivaretatt.

Politiet ble varslet om at en mann var skutt og hardt skadet etter at bilen ankom Ikea Furuset. Da var klokken 12.20.

Det ble først drevet livreddend­e førstehjel­p rett utenfor hovedinnga­ngen til Ikea, menmannen ble senere fraktet hardt skadet til sykehuset.

– Tror det er en relasjon.

Flere patruljer søker nå etter en gjerningsp­erson. Klokken 15 tirsdag ettermidda­g var ingen pågrepet i saken. Drosjesjåf­øren er avhørt som vitne. Det er ikke klart om drosjen allerede var på stedet, eller om den ble tilkalt.

– Vi jobber med en beskrivels­e av gjerningsp­ersonen, og vi jobber med vitner på stedet, sier innsatsled­er Gunhild Finne Nilsen.

Ut fra de opplysning­ene politiet har fått, tror de det er en relasjon mellom fornærmede og gjerningsp­ersonen.

Drosjen der mannen ble funnet, er tilknyttet drosjesent­ralen Sentrum Taxi. Aftenposte­n snakket ved 14-tiden med styreleder i Sentrum Taxi, Gohar Ali Khan. Han hadde ikke hørt om denne saken.

– Alle våre biler har alarm. Det er ikke blitt utløst alarm fra denne bilen. Jeg vet ikke hva som har skjedd, sier Khan.

Innsatsled­er Gunhild Finne Nilsen vil ikke si omde involverte er kjenninger av politiet. De vil heller ikke gi ytterliger­e informasjo­n om fornærmede i saken og vil ikke gå noe inn på antall skudd eller treff.

Klokken 14 opplyste politiet at området utenfor Ikea Furuset er frigitt. Bilenmanne­n ble funnet i, er tauet inn.

 ?? ?? ⮉ Politiet sperret tirsdag av et stort område utenfor Furuset kirke i forbindels­e med skytingen.
⮉ Politiet sperret tirsdag av et stort område utenfor Furuset kirke i forbindels­e med skytingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway