Aftenposten

Henning Holstad (71) vil ha 1.-plassen

Det går mot et ellevilt nominasjon­smøte i Oslo Fremskritt­sparti mandag kveld.

- Birgitte Iversen

Et stort antall navn er spilt inn som utfordrere til nominasjon­skomiteens kandidater, blant andre vil Frp-veteran Henning Holstad utfordre listetopp Lars Petter Solås.

Mange bydelslag i Oslo er nemlig lite fornøyd med nominasjon­skomiteens forslag til hvem som skal fronte partiet under kommuneval­get neste høst.

Det er kommet inn godt over 40 benkeforsl­ag fordelt på brorparten av de 32 plassene på listen. Og hele 19 alternativ­e kandidater er foreslått til de fire første plassene, som er sikret stemmetill­egg for partiet.

Flere lokallag ønsker seg også en annen førstekand­idat enn Lars Petter Solås.

To lokallag ønsker å ha veteranen Henning Holstad på topp. Ett lokallag vil ha Heidi Hanssen som ny listetopp. Hun er lokallagsl­eder i Sagene og St. Hanshaugen Frp og sitter i fylkesstyr­et.

Holstad bekrefter at han vil utfordre Solås. Aftenposte­n har ikke lykkes i å komme i kontakt med Heidi Hanssen.

«I Frp er vi glad i konkurrans­e, så det at vi har flere som ønsker å bidra er bra. Så får den beste kandidaten vinne», skriver Solås i en kommentar på SMS til Aftenposte­n.

Skrev åpent brev om opp- og nedturer. Henning Holstad var en kjent figur i Oslo-politikken i en årrekke. Han satt i bystyret i flere perioder fra 1980-tallet og til midten av 2000-tallet.

Holstad må sies å fortjene merkelappe­n en broket bakgrunn.

Da han ble foreslått, valgte han å skrive et åpent brev til alle lokallaget­s medlemmer.

– Googler du navnet mitt vil du få ca. 56.000 treff. Det er dermed ikke vanskelig å finne grunner til at jeg ikke burde gå inn i politikken igjen, skriver han i brevet, før han siterer Bill Gates: «Det er ikke suksessene du lærer mest av, men feilene».

Googler man Holstad, finner man både hvitvaskin­gsanklager knyttet til Nokas-ranet, konkurser, anklager om en skjult formue på Gibraltar og en ellevill historie på Togo inkludert anklager om narkotika, svindel og innførsel av militært materiell.

– Jeg har aldri blitt dømt for noe, og jeg har ingen ting å skamme meg over, men jeg er kontrovers­iell og en fargeklatt, sier Holstad.

– Jeg skriver i brevet at jeg har den bakgrunnen jeg har, og de som skal stemme, må ta dette med i vurderinge­n. Er det for mye negativt, så la vær! Jeg har ikke fritidspro­blemer, legger han til.

Et googlesøk vil også vise at Holstad har arrangert Alternativ Julaften for rusavhengi­g i Oslo i over 50 år. Han var også sentral i få bort forbudet mot å selge dagligvare­r i kiosk etter klokken 17 på 1980-tallet. Han drev «melk og brød»-aksjonisme og sivil ulydighet fra Tiny Storkiosk på Skøyen for å få det til.

71-åringen jobber i dag som selvstendi­g næringsdri­vende konsulent, og er tenåringsp­appa for datteren på 13 år.

– Ikke verdig. Holstad var sentral i Oslo Frp på en tid da partiet på det meste hadde over 16 prosent i hovedstade­n. Nå vaker partiet rundt 5 prosent, men har også hatt målinger på 4-tallet.

– Det er ikke Frp verdig, fastslår han.

– Sånn som partiet ligger an nå, trengs det mer oppmerksom­het og nytenkning om hva partiet er. Og partiet trenger mer synlighet. Jeg er kanskje en person som kan være med på det, sier han.

– Tyder på misnøye.

Bjørn Revil, som før sommeren meldte overgang fra Folkets parti FNB til Frp, er blant dem som vil kjempe om en plass høyere opp på listen. Han var innstilt på 9. plass, men har meldt at han vil slåss om tredjeplas­sen. To lokallag har også spilt ham inn til fjerdeplas­sen.

– Det er så mange unge og talentfull­e mennesker som stiller på listen. Det er veldig bra med så mye positivt talent, men da kan det være all right at noen av oss som har sittet i bystyret før, kan represente­re litt kontinuite­t, sier Revil.

❝ Er det for mye negativt, så la vær! Jeg har ikke fritidspro­blemer. Henning Holstad - om Frpmedlemm­ene skal velge ham til 1.-plassen

 ?? Foto: Ronja Sagstuen Larsen ?? Det hagler med benkeforsl­ag til Oslo Frps nominasjon­sliste. Veteran Henning Holstad utfordrer Lars Petter Solås om førsteplas­sen.
Foto: Ronja Sagstuen Larsen Det hagler med benkeforsl­ag til Oslo Frps nominasjon­sliste. Veteran Henning Holstad utfordrer Lars Petter Solås om førsteplas­sen.
 ?? ?? ⮉ Lars Petter Solås
⮉ Lars Petter Solås

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway