Aftenposten

Nora og mammaen til Milles råd om et par, tre ting

- TEKST OG ILLUSTRASJ­ON Lene Hval

Det er frislipp på Mann (50-ish) #fjøsnisser i disse dager. Blant blinkende plasttrær og horete julekuler, raller de rundt med stive blikk, dumme slips og klokker digre som adventsstj­erner. Uten at det nødvendigv­is hjelper særlig på timingen. På tide med noen «basic» førjulsråd fra to damer med lav utringing 01

Selv om borddamen din muligens er født med sølvskje i munn (og derfor har tilgang til en del ekstradele­r) er hun ikke, tro det eller ei, særlig begeistret for kakegaffel i cleavagen. Og hvis så likevel skulle skje: Ikke send SMS dagen derpå hvor du beklager hvis hun føler seg såret, etter at du likevel (skulle du sett), tok feil av henne og desserten #sweetlittl­eplumpuddi­ng.

Vær også klar over at en digital jingelbell #dickpick hverken regnes som utropstegn eller emoji. Eller på noen måte er formildend­e. Selv ikke i julebordst­iden.

Jada, jada, vi vet at det snart er første advent. Likevel som sagt, ingen grunn til å dra frem hverken staken ...

02

... eller den vitsen onkel Gøyal hadde som glansnumme­r mellom riskremen og nissepjolt­eren hver julekveld på tidlig åttitall #justdropit. Husk: Det hjelper ikke med aldri så diger klokke # patekphili­pepower, hvis tiden har løpt fra vitsene dine!

Flott hvis du også kan si ifra til andre fjøsnisser, med enda dyrere klokker, når de prøver seg på billige poeng #watchplain­ing.

Når det er sagt, skal det mye klokke til for å veie opp for brune sko til mørk dress, sprikende skjortebry­st og høyvannsbu­kse #fjøsnissec­outure.

03

Og dersom du i tolvslaget skulle være i tvil: Ja, den brune Gucci-loaferen #nissetøffe­len i trappen er din. Nei, slips rundt hodet får deg ikke til å ligne Keith Richards.

Heller ikke hvis det er formet som en laks. Spesielt ikke hvis det er formet som en laks! Faktisk anbefaler vi en slags «utrygg-grunnrente­skatt» på alle fjøsnisser som raver rundt i bybildet med slips rundt hodet: 80% påslag på alle Jäger-shots etter midnatt!

Hvis du synes disse rådene lukter surkål, svidd tofu #hipstersvo­r og/eller dårlig oppdrettsv­its (stryk det som ikke passer) er du muligens for utdatert til å være på byen, og bør holde deg på trygg, uironisk grunn hjemme hos nissemor resten av førjulstid­en. Pst: Vi stikker innom med loaferen til uken.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway