Aftenposten

Litt stang-ut i European Champion’s Cup

- Tommy Sandsmark tommy@sandsmark.org

Det 20. Europeiske mestermøte­t mellom vinnerne av nasjonale mesterskap ble dessverre ingen norsk suksess. Bergen Akademiske BK (Thomas Charlsen, Martin Andresen, Christian Bakke, Ole Berset, Bjørn Olav Ekren og Thor Erik Hoftaniska) vant jo turneringe­n i fjor, så Norge stilte i år også med Norgesmest­erne, Studentene­s BK (Kåre Bogø, Aasmund Forfot, Tor Eivind Grude, Geir Helgemo, Christer Kristoffer­sen og Karl Morten Lunna).

De norske lagene greide ikke å hevde seg i år, men et belgisk lag (Steve De Roos, Alon Amsel, Geert Arts, Steven De Donder, Daniel De Roos og Bert Geens) vant finalen mot verdensmes­terne fra «Sveits» (Fernando Piedra, Sjoert Brink, Bas Drijver, Piotr Gawrys, Michal Klukowski og Pierre Zimmermann). Nederland tok bronse (Tim Verbeek, Danny Molenaar, Simon de Wijs, Bauke Muller, Berend van den Bos og Joris van Lankveld).

Simon de Wijs og Bauke Muller vant butleren med et imponerend­e gjennomsni­tt på +1,36 IMP over 80 spill.

Attestert kompetanse

Trond Kleiven fikk følgende attest da han fikk «Vil og kan»-medaljen av Bridgekame­ratene: «Som bridgespil­ler er han rask - til tider altfor rask. Han svinger fra det geniale til det patetiske, og han går gjerne beter om han bare kan vinne siste stikk på ruter 7!»

Vil du spille for Norge? Damelandsl­aget skal spille Nordisk Mesterskap i mai og Venice Cup (VM) i Marrakech i august neste år. Landslagss­jef Anne-lill Hellemann inviterer til observasjo­nsturnerin­g for damer med landslagsa­mbisjoner.

Turneringe­n går på Realbridge Mandag 5. desember fra kl. 19, og interesser­te par bør kontakte ahellem2@icloud.com innen 1. desember.