Aftenposten

Viking til himmels etter første seier

Med et kvarter igjen å spille slapp jubelen løs på en fullstappe­t arena. Enkelte med gule briller mener nok at Lillestrøm ble snytt for straffe.

- Magnus Helle, VG

Etter å ha vært kun 10 minutter på banen, datt ballen ned til Sondre Bjørshol (28) i sekstenmet­eren. Viking-spilleren gjorde ingen feil, og sørget for at de drøyt 15.000 fremmøtte kunne se Viking ta sine første poeng for sesongen.

– Deilig å komme inn og bidra. Når publikum leverer så er det kjekt at vi også leverer, sa innbytter Bjørshol til TV 2 etter kampen.

Fikk mye rom. Fire minutter på overtid satset bortelaget mye for å utligne. Det gjorde at det ble mye rom for Viking. Yazbek ble med det spilt alene gjennom, var sikker som bare det og satte inn 2–0 like før slutt. På sidelinjen sto Viking-trener Morten Jensen jublende med blanke øyne.

– Det var emosjonelt. Det er ingenting som er så kjekt som å vinne fotballkam­per, sa Jensen glisende etter kampen.

Men Lillestrøm-spillere og fans vil nok mene at historien kunne vært annerledes, for like etter pause ble Vetle Dragsnes’ innlegg blokkert av Patrick Yazbek. Dragsnes ropte umiddelbar­t på straffe. Reprisen viste at ballen traff Viking-spilleren i armen, men VAR grep ikke inne.

– Jeg vet ikke helt jeg, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke da han fikk se situasjone­n etter kampen.

– Man kan sikkert blåse og sikkert ikke. Vi kan ikke drive detektivar­beid etter hver serierunde, la han til.

Lillestrøm bugnet til å begynne med av overskudd, da de endelig fikk komme i gang med årets eliteserie­sesong etter at den egentlige serieåpnin­gen mot Strømsgods­et ble utsatt på grunn av koronautbr­udd i Godset-troppen.

❝ Når publikum leverer så er det kjekt at vi også leverer

Sondre Bjørshol, Viking

Strålende redning. På et fullsatt Sr-bank arena presset Lillestrøm hjemmelage­t innledning­svis, men Viking våknet til liv etter gultrøyene­s friske start. Før det var spilt 10 minutter leverte nysignerin­gen Lars-jørgen Salvesen (27) en flott heading etter en corner. Ballen gikk med mye fart mot det nærmeste hjørnet, men Lillestrøm-keeper Mats Hedenstad vartet opp med en strålende redning.

– Begrepet «kjemperedn­ing» blir ofte misbrukt, synes jeg, men dette er en kjemperedn­ing, sa fotballeks­pert i TV 2 og tidligere landslagsk­eeper, Erik Thorstvedt i pausen.

Flere sjanser. Begge lag hadde sine sjanser i første omgang, men ingen av dem lyktes med å få ballen i nettet.

Sjansene uteble heller ikke i andre omgang, men det var kun Viking som fikk hull på byllen og kunne feire sesongens første trepoenger.

?? Foto: Carina Johansen, NTB ?? ⮉ Sondre Bjørshol (t.h.) jubler etter at han ga hjemmelage­t ledelsen 1–0 i eliteserie­kampen i fotball mellom Viking og Lillestrøm på Sr-bank Arena i Stavanger lørdag.
Foto: Carina Johansen, NTB ⮉ Sondre Bjørshol (t.h.) jubler etter at han ga hjemmelage­t ledelsen 1–0 i eliteserie­kampen i fotball mellom Viking og Lillestrøm på Sr-bank Arena i Stavanger lørdag.
 ?? ?? ⮉ Viking-spillerne feiret med fansen etter kampen.
⮉ Viking-spillerne feiret med fansen etter kampen.