Aftenposten

Oilers-kapteinen: – Helt enormt

802 kamper. Ni «bøtter». 16 sesonger. For Oilers-kaptein Dennis Sveum ble kvelden i DNB Arena fylt med jubel og tårer – i en herlig cocktail.

- Kjell-ivar Gilje Grøndal, Stavanger Aftenblad

–Kroppen er full av følelser akkurat nå. Jeg klarer nesten ikke å beskrive det som rører seg. Men det er en blanding av ydmykhet for alt jeg har fått oppleve i Oilers-drakten og samtidig litt tristhet fordi det nå er slutt. Nei, det er merkelig, sier Dennis Sveum til Aftenblade­t.

Perfekt regissert. Det er gått en snau halvtime etter at sluttsigna­let gikk i DNB Arena og Oilersspil­lerne kastet seg ut på isen og samlet seg rundt keeper Henrik

Holm. Likevel var det Dennis Sveum som var midtpunkte­t. Kapteinen som nå er blitt en legende etter 16 sesonger i Oilers, ni kongepokal­er og 802 kamper.

Og avslutning­en på det som må sies å være en særdeles innholdsri­k og vellykket karriere – som ikke kunne ha vært regissert bedre. Syv kamper mot Storhamar i en tett og jevn finaleseri­e som har bølget frem og tilbake hele tiden.

– Måten vi vinner dette gullet på, er helt enormt. Vi ligger under flere ganger, men klarer å krige oss tilbake hver gang. Og til slutt kan vi heve pokalen. Det

sier alt som dette laget og den moralen vi har. Det har vært en ære å få være kaptein for denne gjengen, sier Sveum, mens han kjemper mot tårene – igjen.

– De siste to-tre minuttene på isen var spesielle. Jeg klarte lenge å kjempe mot tårene, men i det siste byttet klarte jeg ikke å holde tilbake. Da visste jeg at vi hadde klart det, sier 36-åringen.

Feiret med datteren. Det var han som fikk æren av å motta den gjeve kongepokal­en – og det var han alle ville ha en bit av etter den intense finalen i DNB Arena. Og Sveum tok seg tid til alle – med datteren Winnie på to år på armen.

– Nå skal jeg ha fire måneder med pappaperm. Det gleder jeg meg veldig til, sier Sveum.

– Klarer du i det hele tatt å tenke på hva fremtiden bringer?

– Nei, ikke akkurat nå. Nå tenker jeg bare på at vi skal ha en god feiring. Det har vi virkelig fortjent.

– Har du lyst å fortsette å være en del av den norske hockey-familien?

– Det er for tidlig å si, men det er selvfølgel­ig noe som kan være spennende og interessan­t, svarer Sveum.

Pappaperm, giftermål og nytt hus. Ute på isen sto også Sveums samboer Kine Strand-jansen.

Hun var også rørt til tårer.

– Jeg er så stolt over det han har oppnådd. Karrieren hans kunne ikke fått en bedre avslutning. Dette har vært en veldig emosjonell dag og kveld, sier Strand-jansen, som gleder seg til å få mer tid sammen med kjæresten på hjemmebane.

– Vi skal snart gifte oss og flytte inn i nytt hus – og så skal han ha pappaperm. Så det er ikke snakk om at han får ligge på latsiden, sier hun og ler.

Dennis Sveum kom til Oilers i 2007 – som 21-åring. Han ble hentet fra Lillehamme­r hvor Tor Nilsen den gang var trener. Mandag kveld var Nilsen på plass i DNB Arena som ekspert for Hamar Arbeiderbl­ad.

– Sveum var veldig lovende og talentfull allerede som 20-åring. Han var lett å trene fordi han alltid var villig til å legge ned den jobben som kreves. Det er også derfor han har hatt en så lang og fantastisk karriere også – fordi han er så godt trent. Han er nøye med alt han gjør, sier Nilsen til Aftenblade­t.

Og fortsetter:

– Jeg er heller ikke overrasket over at han er kaptein. Han er den typen. Ikke ved at han stjeler overskrift­ene, men at han leder i form av væremåte og handling. Jeg håper virkelig at han fortsetter i en eller annen rolle i norsk hockey.

❝ Jeg er så stolt over det han har oppnådd. Karrieren hans kunne ikke fått en bedre avslutning. Kine Strand-jansen, samboer

 ?? Foto: Pål Christense­n, Aftenblade­t ?? ⮉ Dennis Sveum løfter kongepokal­en – hans niende i Oilers-drakten.
Foto: Pål Christense­n, Aftenblade­t ⮉ Dennis Sveum løfter kongepokal­en – hans niende i Oilers-drakten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway