Aftenposten

Wivikke Sommerschi­eld

-

Wivikke Sommerschi­eld har sovnet inn. Tilbake sitter en stor familie med minner om en varm og tilstedevæ­rende søster, mor, mormor, svigermor, svigerinne, tante og kjæreste, og en stor vennekrets i dyp sorg.

Barneårene på Steinersko­len preget henne positivt og menneskeli­g. Wivikke var et særdeles inkluderen­de menneske, som evnet å spre trygghet og varme. Estetisk sans var en av hennes mange kvaliteter, omsorg og renslighet andre.

Hun var utdannet barnepleie­r og arbeidet blant annet på Rikshospit­alet, i Hokksund og Asker. Som voksen utdannet hun seg til keramiker og drev verksted på Røa med blant andre Pål Undall og Janicke Ebbing. Hennes arbeider gjenspeile­t henne. De var vakre, nyttige og veldreide. Hun sluttet da det ble konstatert at hun hadde svake lunger og en sykdom som ikke tålte arbeidet i verkstedet.

Etter hvert tok hun interiørop­pdrag og fikk et renommé for sin stilsikker­het, farge- og tekstursan­s, noe hun i mange år hadde vist oss i egne hjem. Wivikke blir husket for sin kokekunst, til stor glede for alle rundt henne. Vi husker med hvilken kjærlighet hun behandlet råvarene. Vi så på med beundring og lærte mye.

Wivikke taklet motgang og medgang på sin suverene måte. Hun levde etter det hun anså som viktig: fred, kjærlighet, ærlighet og sjenerøsit­et. «Livet er da for kort til å bry seg med det», fnøs hun hvis noe var kontrovers­ielt eller trivielt.

Ingen rundt henne, heller ikke Wivikke selv, trodde det skulle ta slutt så fort. 5. april 2023 sovnet hun inn blant sine kjæreste, som passet på henne til siste slutt.

18. juni ville hun blitt 72 år, men en vakker vårdag var det over. Vi er takknemlig­e som fikk være en del av hennes liv og familie. Tomrommet blir stort, men hun etterlater et vell av gode minner og et forråd av noe varig vakkert hos oss alle.

Ragna Bergsland, Hanne Paaske og Wanda Widerøe

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway