Aftenposten

Birgitte Lindholm

-

Vår kjære venninne Birgitte Lindholm døde så altfor brått 17. mars 2023, 73 år gammel.

«Klubben» vil aldri bli den samme uten «Birgit». Vi har herlige minner fra vårt samvær med denne unike og sammensatt­e personen siden vi møttes i første klasse på Bestum skole i Oslo. Det var trygghet i en barndom der vi bodde nær hverandre og kjente hverandres familier. Det var lett å stikke innom, og det var alltid noen å leke med.

Så kom ungdomstid­en med hytteturer, fester og forelskels­er. Birgit utdannet seg til blomsterde­koratør og startet blomsterbu­tikk i Pilestrede­t. Senere ble det videreutda­nning og jobb i det offentlige. Tidlig i 20-årene møtte hun sin Morten. De hørte sammen, og vips, så var de gift. De fikk barna Caroline og Morten og etablerte seg på Snarøya.

Mange har nytt godt av hennes varme, omtanke og innsikt. Hun var nysgjerrig og fordomsfri og alltid åpen for nye bekjentska­per. Latteren satt løst, og hennes humor kunne hjelpe oss gjennom livets diverse utfordring­er.

«Birgit» hadde en sjelden fortellere­vne og hukommelse. Hun husket det meste, også fra tidlig barndom. Og hun formidlet disse minnene som bare hun kunne.

Vi har feiret våre runde år med reiser i Norge og i utlandet. Birgit elsket å reise til sol, varme og andre kulturer. Hun startet gjerne fra Norge med bil av ymse kvalitet. Reisene ble også preget av hendelser underveis, som igjen ble gode historier i etterkant.

Hellas var hennes favorittfe­riemål. Mange hun traff på sine reiser holdt hun kontakt med livet ut. Sommersted­et på Skjæløy var hennes norske paradis gjennom hele livet. Etter at Birgit og Morten ble pensjonist­er, tilbrakte de mye tid på hytta, hvor de også fikk nære venner.

For oss i «Klubben» er savnet etter Birgit stort.

Våre tanker går til Morten, Caroline, Martin, Espen, Sara og Jonathan.

Siri Hellandsjø, Rina Paasche, Ragnhild Bergesen og Anne Margrete Reistad

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway