Aftenposten

Geir Løkken

-

Geir Løkken var en engasjert, kunnskapsr­ik og skøyerakti­g diplomat

Det var med stor sorg vi mottok beskjed om at Geir Løkken gikk bort 26. mars, 61 år gammel. Norsk utenrikstj­eneste har mistet en helt spesiell kollega.

Geir var tilknyttet Utenriksde­partemente­t fra 1988 og aspirantop­plæringen fra 1991. I 1993 gikk ferden til tjenestegj­øring i Kuwait og Abu Dhabi. Erfaringen­e derfra tok han med seg videre, hans hjerte sluttet aldri å brenne for Midtøsten. Han avrundet utenlandso­ppholdet med en periode i Bonn.

I 1999 returnerte Geir til Norge med sin familie. Han arbeidet med utviklings­politikk frem til han kom til seksjon for menneskere­ttigheter og demokrati i 2008. Etter hvert dreide arbeidet seg mot tros- og livssynsfr­ihet, religiøse minoritete­r og arbeidet mot antisemitt­isme. Geir represente­rte UDS institusjo­nelle hukommelse på dette feltet og hadde et bredt kontaktnet­t internt og eksternt. UDS minoritets­forum ble etablert og drevet av Geir.

Et kjennetegn hos Geir var en dyp respekt for kunnskap. Han bidro aktivt til å fremme produksjon og bruk av forskning på sine områder.

Geir ble i 2003 rammet av slag, og han fikk redusert bevegeligh­et. Men hans innsats og engasjemen­t for utenrikstj­enesten og sine kolleger fortsatte med mye kraft og styrke. Vi minnes Geir som et genuint godt menneske, rettferdig­hets- og sannhetssø­kende i alt sitt virke.

Som person var Geir sjarmerend­e, skøyerakti­g, slagferdig og alltid sjenerøst til stede – både dypt seriøs og boblende morsom. Han gjorde inntrykk på alle som fikk gleden av å kjenne ham, og vi er evig takknemlig­e for at vi fikk ha ham som kollega og venn.

Geir var også familiekjæ­r – Ingrid, Frida, Jørgen og Marie var for ham det viktigste. Vi sender våre varmeste tanker og medfølelse til familien.

Andreas Gaarder på vegne av gode kolleger i Utenriksde­partemente­t

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway