Aftenposten

Guardiola dro linjene tilbake til Winston churchill

Erling Braut Haaland (22) ble den første spilleren i engelsk toppdivisj­on som når 50 mål siden 1931.

- Jens Friberg og Håkon Brandsnes , VG

Fulham – Manch. City 1–2

Jeg vet at ikke engang Winston Churchill var statsminis­ter (i Storbritan­nia) da den forrige rekorden ble satt. Så den er ganske gammel.

Det sier Pep Guardiola til VG på spørsmål om standarden Haaland setter om dagen. Da hadde han nettopp satt sesongens 34. ligascorin­g borte mot Fulham, da han scoret på straffe tidlig i kampen.

Guardiola viser imidlertid trolig til at Haaland samtidig kom opp i 50 scoringer i alle turneringe­r.

Det har ikke skjedd med en spiller i den engelske toppdivisj­onen siden 1931. Den gang var det Tomwaring som nådde milepælen.

Det var før Churchill ble statsminis­ter i Storbritan­nia i 1940 og ledet dem gjennom andre verdenskri­g.

– Han tok straffen veldig godt, med en sterk mentalitet, sier Guardiola videre – og slenger inn hyllest til Julian Alvarez, som ble kampens avgjørende målscorer i 2–1-seieren.

City tok over tabelltopp­en med seieren over Fulhamog Haaland tangerte nok en Premier League-rekord.

De fikk straffe etter bare to minutters spill på Craven Cottage og denne gangen gikk Haaland resolutt frem for å ta ballen.

Ikke på tale at Riyad Mahrez skulle få straffespa­rket, som han fikk mot Sheffield United forrige lørdag!

Nordmannen­s første straffespa­rk siden bommen mot Bayern München for halvannen uke siden gikk kontant i mål. Hans 34. ligascorin­g, og 50. mål i alle turneringe­r denne sesongen.

Dermed tangerte han Andy Cole og Alan Shearers Premier League-rekord med 34 mål, som attpåtil var satt da det var fire kamper mer hver sesong.

Etter målet pekte han mot himmelen og virket også rørt etter scoringen, uten at Guardiola hadde ønske om å spekulere i hva det handlet om.

– Du er en briljant journalist, så du kan vel spørre ham og ikke meg. Jeg har ingen anelse. Det eneste som betyr noe, er scoringen. Jeg la ikke merke til den gesten, svarte han syrlig til en britisk journalist.

City måtte imidlertid jobbe hardt for seieren. Det tok ikke lang tid før Fulhams Carlos Vinicius utlignet på halv volley etter et godt angrep.

Julian Alvarez gjenoppret­tet bortelaget­s ledelse med en lekker avslutning i krysset bak Bernd Leno i Fulham-målet. Det ble den avgjørende scoringen på en ellers daff dag i London.

De regjerende mesterne har ikke vært på tabelltopp siden 15. august. Det var etter andre serierunde, de påfølgende 30 har Arsenal hatt grepet om førsteplas­sen.

Men etter 4–1-seieren over nettopp Arsenal onsdag, kunne blåtrøyene ta over tabelltopp­en og det med én kamp mindre spilt.

Som sagt, så gjort – Premier League-tittelen er Manchester Citys å tape når seks kamper gjenstår.

 ?? Foto: Dylan Martinez,
Reuter/ntb ?? ⮉ Erling Braut Haaland feirer straffesco­ring etter bare tre minutters spill. Det var hans 34. i ligaen denne sesongen.
Foto: Dylan Martinez, Reuter/ntb ⮉ Erling Braut Haaland feirer straffesco­ring etter bare tre minutters spill. Det var hans 34. i ligaen denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway