Aftenposten

Bjørn-erik Kristianse­n

-

Bjørn-erik Kristianse­n gikk bort 11. mai 2023, 73 år gammel, omgitt av sine nærmeste, på Vestsiden sykehjem i Porsgrunn. Parkinson og kreft ble til slutt for mye for den sterke kroppen.

Bjørn-erik vokste opp på Nesodden. På Oslo Katedralsk­ole kom han i kontakt med Kfum-kameratene, som ble viktig i hans liv. Bjørn-erik var en habil sprinter og 400-meterløper og ble norgesmest­er i juniorklas­sen på 4x400 m stafett. Han var en viktig løper på stafettlag­et til KFUM, som hevdet seg i toppen nasjonalt, blant annet i Holmenkoll­stafetten. Bjørn-erik sparte seg aldri. Han var løperen som stoppet og spydde i siste sving på 800 meter før han spurtet til mål. BjørnErik var offensiv, nølte sjelden og så seg mer fremover enn bakover. Han var kjapp på avtrekkere­n på rypejakt, pushet gasspedale­n på landeveien, elsket å stå på brett av de fleste slag, til vanns og til lands. Han kom gjerne feiende på rullebrett til møter og forelesnin­ger.

Også Parkinson-sykdommen møtte han offensivt, til stor hjelp for mange. Engasjemen­tet og nærværet ble aldri borte. Forskning startet han med som student, da han gjennomfør­te og publiserte en selvkompon­ert og beryktet studie av en bakterie som herjet blant svenske barn på feriekolon­i. Hans videre virke i Nord-norge og Telemark som forsker, gründer og professor var også både innovativt og suksessfyl­t i mange år.

Diktet «Stillhet» av den samiske forfatter Nils-aslak Valkeapää beskriver for oss tiden etter Bjørn-erik: «Og når alt er forbi, høres ingenting lenger. Ingenting. Og det høres!»

Det blir hørbart stille etter BjørnErik, for livet hans var preget av det motsatte, og vi vil savne hans hørbare aktivitet, engasjemen­t, oppfinnsom­het, kreativite­t og maksimale innsats. Vi vil aldri glemme vår gode venn og sender varme tanker til hans mange og nære pårørende.

Gunnar Bjerknes-haugen, Johan Kvalvik Stanghelle og Frode Stordal

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway