Aftenposten

Heidi Kvalvåg

-

Vår kjære kollega i Kommunal- og distriktsd­epartement­et, avdelingsd­irektør Heidi Kvalvåg, døde 4. mai 2023 etter en tids sykdom, bare 53 år gammel.

Heidi begynte som leder for Post- og teleseksjo­nen i Samferdsel­sdeparteme­ntet i 2016. Da ansvaret for elektronis­k kommunikas­jon (ekom) ble flyttet til Kommunal- og distriktsd­epartement­et i 2019, fortsatte Heidi som leder for ekomseksjo­nen. Heidi hadde bakgrunn fra telesektor­en og næringsliv­et, men kom til departemen­tet fra en stilling som seksjonssj­ef i Norges vassdrags- og energidire­ktorat.

Heidi bidro i stor grad til fornyelse av ekompoliti­kken. Hun hadde et særlig engasjemen­t for sikkerhet og beredskap og var en viktig pådriver i flere store sikkerhets­saker. Hun var ansvarlig for det faglige grunnlaget for mange viktige politiske beslutning­er under to regjeringe­r, som for eksempel distriktsp­akken for 5G-utbygging, styrket fiberkapas­itet til utlandet og etablering av datasenter­strategi for Norge.

Med bakgrunnen fra næringsliv­et var Heidi et friskt pust i de departemen­tale korridorer. Med stor iver represente­rte hun departemen­tet både nasjonalt og internasjo­nalt. Hvis Heidis virke hos oss skulle oppsummere­s i én setning, måtte det være: «Dette blir gøy, dette skal vi få til». Heidi var en god leder og viste omsorg for sine medarbeide­re. Hun satte klare mål, hadde stor gjennomfør­ingskraft og evnet å ta raske beslutning­er. Samtidig var hun alltid åpen for innspill og diskusjon. Hun beholdt roen og humøret under svært stort arbeidspre­ss. Da sykdommen meldte seg, fortsatte Heidi å jobbe og deltok i viktige møter helt til en drøy uke før hun gikk bort.

Heidi satte tydelige spor etter seg. Savnet er stort. Våre tanker går til Håkon, Haldis og Hans August og resten av familien. Vi lyser fred over Heidis minne.

På vegne av kolleger i departemen­tet, Jan Hjelle

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway