Aftenposten

Tiggo Smeby

-

Wiggo Smeby døde fredelig i sin seng 8. mars, 74 år gammel. Ullevål sykehus hadde konstatert svakt hjerte. Han var i mange år gift med Nina. De skilte seg for en del år siden, men fortsatte sitt gode vennskap. De fikk to flotte døtre.

Wiggo var nysgjerrig på det meste og kunnskapsr­ik, om alt fra teknologi til politikk og historie. Til barna kom langt opp i tenårene leide fem-seks familier pensjonat på Hugali i Vestre Slidre i påsken. Ansvaret for måltidene gikk på omgang mellom familiene. Barna skulle hjelpe til, men i en annen familie enn sin egen. Wiggo var populær blant barna fordi han var kul og fordi han var spesialist på piroger.

Vi har hatt en felles dyp respekt for Acem og Acem-meditasjon. Fra han lærte å meditere i 1968 bidro han mye til organisasj­onen og lærte mange å meditere både i Norge, USA og Canada. Han var en periode også fast bidragsyte­r til tidsskrift­et Dyade.

Wiggo tok doktorgrad i ingeniørvi­tenskap ved Berkeley i 1982 med jordskjelv som spesialite­t. Familien var med. Wiggo var forsknings­direktør og teknologid­irektør i Det Norske Veritas. Han var sentral i viktige strategiva­lg for utvikling av dataprogra­mmer for beregninge­r av store offshoreko­nstruksjon­er og tok initiativ til kommersial­isering av slike programmer. Som styremedle­m i Abelia tok han initiativ til matematikk-konkurrans­en Albert for unge talenter. Han satt en periode i Forsknings­rådet.

I 2004 fikk han slag og kom aldri helt tilbake i funksjon etter det. En tidligere medarbeide­r uttalte: «Han var en finfin mann. Smart, snill og en skikkelig bra avdelingsl­eder».

Wiggo hadde et stort sosialt nettverk og vil bli husket som en omgjengeli­g og morsom person, meget raus. Vi takker Wiggo for den gjestfrihe­t han alltid viste, og for de gode samtalene.

Morten Borch, Peik Jenssen og Dag Spilde

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway