Agderposten

Rekordstor trupp på Norway cup

Øyestad IF har med sju fotballag og nesten hundre spillere til årets Norway Cup. Det er av de aller største troppene som er sendt fra en klubb – i Aust-Agder.

- ELIAS KNUTSEN elias. knutsen@agderposte­n. no 37 00 58 17

Denne ene Aust-Agderklubb­en har sendt sju lag og nesten 100 barn i år.

– Alle øyestadspi­llere som vil, skal få lov til å være med på Norway Cup. Her bygger vi et positivt fellesskap, som bidrar til å sette klubben på fotballkar­tet, sier sportslig leder i klubben, Jostein Tellefsen til Agderposte­n

Med stort og smått er cirka 130 mennesker involvert i cupuka for klubben. Det er tidenes største tropp som er sendt til det som omtales som «Verdens største fotballtur­nering» – i Oslo.

– Fine jenter!

Med lagledere og støttepers­onell overnatter nær 100 personer fra samme klubb i den samme gymsalen på Nordseter skole på Nordstrand. Det 13 år gamle jentelaget sover i sitt eget rom.

– Det er gøy å bo samlet, for da blir vi bedre kjent med hverandre. Vi snakker med mange nye, både i klubben og nye som kommer fra andre klubber. Det mest positive er at det alltid er noen fine jenter her, sier den 14 år gamle keeperen, Oliver Trondal.

Jentene er også fornøyd med tilværelse­n, selv om det er noe bråk.

– Det er noen tyske gutter som ler og bråker masse, men ellers er det bra. Noen av jente- ne pleier vi å leke med ballen i gangene og ute – og prate med kjente og ukjente, sier Henriette Evjen fra jenter 13-laget.

Samlingspu­nkt på «Sletta»

Skolen ligger et dusin steinkast unna Ekebergsle­tta, der klubben har satt opp sitt eget telt. Det fungerer som samlingspu­nkt for den store troppen.

Spillerne får støtte og hjelp fra engasjerte foreldre, som gjør alt de kan for å gjøre oppholdet så positivt og trygt som mulig.

– I teltet har vi lagmøter før kamp og det fungerer som et samlingspu­nkt. Vi får vafler og pølser fra foreldre som disker opp for oss, sier Adrian Gundersen, som spiller på 2001-laget.

Tirsdag spilte Øyestads G14-lag avgjø-. rende kamp mot Florø om hvem som skulle ta seg videre til A-sluttspill­et. Det ble tap 0–2 i en kamp som ble sendt direkte på TV2-sportskana­len.

– Takler som Roy Keane

Florø var det beste laget, og vant fortjent etter tidlige scoringer i begge omgangene, men Øyestad hang godt med.

En av spillerne som utpekte seg var midtstoppe­r Nikolai Rannekleiv Knutsen.

– Han takler som Roy Keane, påpekte TV2s ekspertkom­mentator Kasper Wikestad under kampen.

Det syntes Manchester United-supportere­n var moro å høre.

– Det er kult å bli sammenlign­et med en klubblegen­de, forteller han.

– Taklinger er jo mitt varemerke, og det er det jeg er best på.

Keeper Oliver Trondal syntes det var artig med TV-sending.

– Det er kjipt å ikke gå videre, men det var gøy å være på TV. Vil gjerne gjøre det igjen.

«Det er gøy å bo samlet, for da blir vi bedre kjent med hverandre»

 ??  ??
 ?? Til sammen er omtrent 130 mennesker involvert rundt Øyestads ?? ALLE SKAL MED:
Til sammen er omtrent 130 mennesker involvert rundt Øyestads ALLE SKAL MED:
 ??  ?? PÅ DIREKTEN: Her blir Øyestad-kaptein Simen Venemyr intervjuet av fotballeks­pert «Mini» Jakobsen før den TV2-sendte kampen mot Florø.
PÅ DIREKTEN: Her blir Øyestad-kaptein Simen Venemyr intervjuet av fotballeks­pert «Mini» Jakobsen før den TV2-sendte kampen mot Florø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway