Agderposten

Gir 25.000 et kick hv

Troll aktiv er med sine 33 ansatte en av Evjes største arbeidspla­sser. Og trolig den mest aktive, med sin flora av aktivitets­tilbud.

- STEIN LARSEN larsen@agderposte­n. no 901 93 048

Dette er ikke plassen for dem med høydeskrek­k, vannskrekk og doven innstillin­g.

For dette er plassen for adrenalin, fart, spenning, action og det berømmelig­e «kicket». Vi har vært innom Troll Aktiv.

25.000 besøkende

Noen kilometer nord for Evje åpner en enorm park seg. Hytter, telt og bygninger står tett i tett. Det må de, skal de klare å huse alle årets besøkende.

– Hehe, ja. Her er det yrende liv hele året, men spesielt om sommeren, sier salgssjef Simon Hansen.

Han forteller om en bedrift som omsetter for 13 millioner kroner i året, ansetter 33 personer og har 25.000 besøkende.

– Vi kan ha 160 overnattin­gsgjester i døgnet. Og det har vi som oftest. Men nå i sommerhalv­året er det like mange som dropper inn for en opplevelse, sier han.

Variert

Og det er et variert spekter av opplevelse­r de tilbyr.

– Mest populært er nok rafting og klatring. Men vi har og en populær sykkelpark for offraodsyk­ling og en nyåpnet sykkelbane. Det er noe folk setter pris på, forteller han.

I tillegg er det et variert tilbud til dem som velger å bosette seg på senteret for noen dager.

– De tilbys utleie av sykler, fiskeutsty­r og mer krevende aktivitete­r som paintball og pil og bueskyting. I det hele tatt er de aktive fra morgen til kveld, beskriver han.

– Så her er det stille om kvelden.

– Hahaha, ja de sover godt her etter endt dag, smiler han.

21 år

For Hansen, som opprinneli­g er engelsk, er Evje det foreløpig siste stoppested­et på en actionkarr­iere.

– Nå har jeg vært her i seks år. Før det arbeidet jeg ved raftingsen­ter i Sjoa. Men jeg trives bedre her. Driften er veldig god og organisert. Jeg tror ikke jeg har jobbet på et tilsvarend­e sted som er så godt drevet, roser han.

Han mener videre at deres plassering er super. Samtidig mener han senteret og resten av Evje har mer å tilby en for eksempel Kristiansa­nd

– Ja, det tør jeg påstå. Vi har de samme tilbudene, pluss noen flere og bedre for turister og fastboende her på Evje enn de har i Kristiansa­nd. Og her bor det 3.000 mennesker. Jeg synes det er utrolig bra, sier han.

Mye turister

Mens vinterhalv­året er stort sett forbeholdt norske kunder, og da som regel skoleklass­er, er sommerhalv­året preget av utenlandsk­e gjester.

– Det eksplodere­r liksom i midten av juni. Da renner det på med nederlende­re, dansker, tyskere og engelskmen­n. Men ikke mange svensker faktisk. Jeg lurer egentlig på hvorfor. Også mange norske turister da. I det hele tatt

«Etter en dag full av aktivitete­ne her, sover gjestene våre veldig godt om natten»

et bredt spekter av gjester, sier han.

Bred spekter av nasjonalit­eter er det og blant de ansatte, som kommer fra store deler av Europa.

– Totalt har vi 25 instruktør­er her. Fra alle hjørner av Europa. I tillegg kommer åtte ansatte innen renhold, administra­sjon og forpleinin­g. Så dette er en betydelig virksomhet, smiler han.

Må utvikle seg

– Hvordan er markedet for opplevelse­stilbud?

– Vi har jo mange gjester hele tiden, men det er klart av man skal fornye seg og stadig tilby nye ting. Det forsøker vi også, blant annet gjennom sykkelbane­n vi åpnet i år. Kundene må oppleve nye ting for å komme tilbake, og det tar vi hensyn til. Det er dessuten viktig at de som er hos oss har noe å gjøre. Derfor sørger vi hele tiden for å ha en rekke aktivitets­muligheter også utenom rafting og de litt mer omfattende aktivitete­ne,

 ??  ?? SYKKEL SENTRALT: Egen sykkelbane og offroadban­e i skogen er tilbudene til dem som vil leke med sykkel. For dem som bare vil på tur er det mulig å leie seg en sykkel ved Troll Aktiv.
SYKKEL SENTRALT: Egen sykkelbane og offroadban­e i skogen er tilbudene til dem som vil leke med sykkel. For dem som bare vil på tur er det mulig å leie seg en sykkel ved Troll Aktiv.
 ??  ?? RAFTING FORTSATT VIKTIGST: Rafting er fortsatt hovedaktiv­iteten og det bærende tilbudet hos Evje-bedriften.
RAFTING FORTSATT VIKTIGST: Rafting er fortsatt hovedaktiv­iteten og det bærende tilbudet hos Evje-bedriften.
 ??  ?? MÅ FORNYE SEG: Simon Hansen ved Troll Aktiv på Evje legger ikke skjul på at hovedutfor­dringen hos alle som tilbyr opp
MÅ FORNYE SEG: Simon Hansen ved Troll Aktiv på Evje legger ikke skjul på at hovedutfor­dringen hos alle som tilbyr opp

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway