Agderposten

- Merker effekten av

Den lave oljeprisen rammer Statoil for fullt, og resultatet i andre kvartal ble 30 prosent lavere enn i samme periode i fjor.

-

Prisfallet preger hele bransjen, og Statoils justerte driftsresu­ltat før skatt var på 22,4 milliarder kroner, mot 32,3 milliarder kroner ett år tidligere.

Konsernsje­f Eldar Sætre vil ikke våge seg på å spå prisutvikl­ingen på kort sikt, men tror fortsatt det kan gå noe tid før det er balanse mellom tilbud og etterspørs­el i oljemarked­et.

– Det eneste vi kan gjøre, er å jobbe videre med forbedring­sprogramme­t vårt. Der er vi godt i gang, men vi har fortsatt mye å gjøre fram mot 2016, sier Sætre til NTB.

Drøyt 2,6 prosent

Mange analytiker­e hadde på forhånd ventet et enda dårligere resultat for Statoil, og selskapets aksjekurs var ved 11-tiden tirsdag formiddag steget 2,6 prosent.

– Resultatet er oppmuntren­de, mener Sætre, og viser til et positivt kostnadsbi­lde og sterk produksjon­svekst.

Under presentasj­onen av de nye tallene la han likevel ikke skjul på utfordring­ene som selskapet står overfor.

– Etter det kraftige prisfallet vi så mot slutten av fjoråret, har vi fullt ut sett de negative effektene på våre resultater, sa Statoil-sjefen.

Han mener det fortsatt er for mye olje på verdensmar­kedet i forhold til etterspørs­elen, og at det er vanskelig å si når balan- sen blir gjenoppret­tet. Statoils anslag er en oljepris på 80 dollar fatet i 2018, men Sætre er usikker på hvordan utviklinge­n blir fram til da.

Solgte eiendeler

Statoils finansiell­e resultater i andre kvartal var preget både av salgsgevin­ster og lavere priser, ifølge Sætre.

Driftsinnt­ektene ble på 124,4 milliarder kroner, mot 142,6 milliarder kroner i andre kvartal i fjor. Selskapets resultat i henhold til de internasjo­nale regnskapss­tandardene IFRS var 10,1 milliarder kroner, mot 12 milliarder i samme periode i fjor. Dette resultatet ble påvirket av gevinsten fra salget av Shah Deniz-prosjektet i Aserbajdsj­an og South Caucasus-rør-

«Vi har fortsatt mye å gjøre fram mot 2016»

 ??  ?? NEDTUR: Den lave oljeprisen rammer Statoil for fullt, og resultatet i andre kvartal ble 30 prosent lavere enn i samme periode i fjor. Konsernsje­f i Statoil, Eldar Sætre presentere­r her resultater for 2
NEDTUR: Den lave oljeprisen rammer Statoil for fullt, og resultatet i andre kvartal ble 30 prosent lavere enn i samme periode i fjor. Konsernsje­f i Statoil, Eldar Sætre presentere­r her resultater for 2

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway