Agderposten

Hit kan du snart reise

Lavprissel­skapet Wizz Air åpner ny rute fra Torp. Fra 27. mars nest år kan du reise til hovedstade­n Sofia i Bulgaria.

- MATIAS SMØRVIK matias. smorvik@agderposte­n. no 37 00 37 00

I en pressemeld­ing skriver Torp Lufthavn at ruten vil ha avganger to dager i uken, torsdag og søndag.

– Vi har hatt et meget godt samarbeid med Wizz Air i snart 9 år og de har utviklet et omfattende rutenett i Sentral- og ØstEuropa fra Torp. Inneværend­e år vil selskapet frakte nærmereen halv million passasjere­r til og fra Torp og vil være det største flyselskap på utenrikstr­afikk, sier Markedssje­f Tine Kleive-Mathisen på Torp.

Sofia, som er den største byen i Bulgaria, ligger like ved Mount Vitosha i vestdelen av landet, hvor den huser 1,4 millioner innbyggere. Gatene er kjent for flere historiske attraksjon­er, slik som Alexander Nevski-katedralen med 10 kilo rent gull på kuplene. Det er også en rekke museer og gallerier i byen.

Blant annet det historiske nasjonalmu­seet, det bulgarske naturhisto­riske museum, jordog menneskemu­seet, det etnografis­ke museet, det militærhis­toriske nasjonalmu­seet, det nasjonale polyteknis­ke museet, og det nasjonale jordbruksm­useet.

Byen har et behagelig klima, med milde vintere og varme sommere. Sommeren varer vanligvis fra midten av mai og ut september.

Fra før av flyr Wizz Air fra Torp til Katowice, Warszawa, Gdansk, Poznan, Wroclaw, Szczecin og Lublin i Polen, Riga, Vilnius, Bucuresti, Skopje og Tuzla.

 ?? FOTO: ISTOCK ?? ÆRVERDIGE BYGG: Bulgarias hovedstad blir et litt mer tilgjengel­ig reisemål etter at Torp åpnet flyrute dit.
FOTO: ISTOCK ÆRVERDIGE BYGG: Bulgarias hovedstad blir et litt mer tilgjengel­ig reisemål etter at Torp åpnet flyrute dit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway