Agderposten

Tusenvis møtt

Det krydde av bannere og utkledde mennesker når NRKs sommerbåt ankom Grimstad onsdag ettermidda­g. Programled­erne var overrasket over hvor mange båter som møtte de på veien inn.

- JULIE SØRENSEN MOLVIK julie. sorensen. molvik@agderposte­n. no

– Det var jo så mange båter som kjørte med oss inn, så det var veldig morsomt!, sa programled­er Jeanette Platou, som sto sammen med Dan Børge Akerø og hilste på de oppmøtte fra båten. Fantorange­n var også med, til stor glede for barna.

Egenlagde bannere

Det var tusenvis av mennesker som møtte NRKs sommerbåt «MS Sjøkurs» onsdag ettermidda­g i Grimstad. Folk i alle aldre hadde møtt opp for å ønske båten velkommen, med bannere og utkledning­er.

– Vi fikk ikke sett båten når den var i Arendal i fjor, så da måtte vi jo se den i år, forteller Eirin Vaksdal Aas (12) og Mari Flaten Eriksen (11), som har laget banner til båten, og er tidlig ute for å få god plass.

Noen andre som også har laget banner for anledninge­n, er en familie fra Bømlo i Sør-Hordaland. De er på campingtur på Marivoll i Grimstad, og er i full gang med å tegne på banneret.

– Jeg trodde båten kom nå, så jeg ble litt stresset. Men da rekker vi å lage ferdig banneret til båten kommer, sier far Magne Vervik, som har med seg døtrene Selma (11) og Helene (7).

Møtte NRK på vann

«Solrik» dro til sjøs klokken ett for å møte NRKs sommerbåt, med mannskap og passasjere­r. Turistsjef i Grimstad kommune, Anne Elisabeth Jensen, gleder seg til båten ankommer.

– Det blir veldig gøy, og jeg håper at det kommer mye folk for å se på.

Og det gjorde det. Waarums brygge var full av mennesker, og i vannet lå det båter over alt. Blant annet en med sjørøvere i, det skulle vel tross alt bare mangle i Kaptein Sabeltanns område.

Utkledde over alt

Det var tydelig at folk i Grimstad ville prøve å komme på TV, med alle mulige slags kostymer og utkledning­er.

– Jeg ble utfordret til å bruke denne gamle hatten av familien min i Hardanger. Den er mange år gammel, og er lagd av lysmansjet­ter som man brukte før i tiden, forteller Åshild Åkre, som opprinneli­g er fra Hardanger, men bor nå i Arendal.

Noen andre som tiltrakk seg oppmerksom­het, var en gjeng som hadde med seg Chow-Chow-hunder med matchende t-skjorter. – Vi er fra Koseklubbe­n Agder. Utkledning­en er for å vise fram rasen, forteller Aase Solvik-Nilssen.

Hushovd og Mørland

På kvelden var det blant andre Thor Hushovd og Kjetil Mørland som skulle represente­re Grimstad under direktesen­dingen til «Sommeråpen­t». Syklisten Hushovd bor for tiden i Monaco, men skryter hemningslø­st av Grimstad som feriested. Her tilbringer han jul og sommer med familien.

– Jeg elsker å feriere i Grimstad, for i sjela er det her som er hjemme. – Hva er det som er så spesielt med Grimstad?

– Det er jo at det er verdens fineste by, ler Hushovd, og legger til at når folk spør han om hvor han er fra svarer han: Norges svar på Rivieran.

Han trekker spesielt fram båtturer i skjærgårde­n som et must.

– Bading, og båttur til Blindleia og Lyngør må jeg få til om sommeren. Sommershow­et på Apotekerga­arden er også en ting jeg må få med meg.

«Jeg elsker å feriere i Grimstad, for i sjela er det her hjemme»

 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? UNGT MANNSKAP: Lone Carlsen (15) fra Fevik har sommerjobb på «Solrik» for andre året på rad. Hun er vokst opp med årlige familietur­er på sjøen.
FOTO: ERIK HOLAND UNGT MANNSKAP: Lone Carlsen (15) fra Fevik har sommerjobb på «Solrik» for andre året på rad. Hun er vokst opp med årlige familietur­er på sjøen.
 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? VISTE FRAM HUNDENE: Koseklubbe­n Agder. Talia (t.v.), Sebastian Pedersen, Marit Thoresen Moi, Terje Pedersen og Aase Solvik- Nilssen.
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK VISTE FRAM HUNDENE: Koseklubbe­n Agder. Talia (t.v.), Sebastian Pedersen, Marit Thoresen Moi, Terje Pedersen og Aase Solvik- Nilssen.
 ?? Tusenvi ?? ST.HANS-STEMNING:
Tusenvi ST.HANS-STEMNING:
 ?? Merbåten.
Kaptein Sabeltann med mannskap møtte som- ?? «DEN SORTE DAME»:
Merbåten. Kaptein Sabeltann med mannskap møtte som- «DEN SORTE DAME»:
 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? SELVLAGD: Selma (11), Helene (7) og far Magne Vervik ble akkurat ferdig med banneret tide.
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK SELVLAGD: Selma (11), Helene (7) og far Magne Vervik ble akkurat ferdig med banneret tide.
 ??  ?? JOBBUNIFOR­M: Represente­rte arbeidspla­ss, Ingebjørg Angvoll (t.v.), Eva Jåvold, Rita Wold, Sissel Toft og Helene Wallin Torjussen. Foto: Erik
JOBBUNIFOR­M: Represente­rte arbeidspla­ss, Ingebjørg Angvoll (t.v.), Eva Jåvold, Rita Wold, Sissel Toft og Helene Wallin Torjussen. Foto: Erik

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway