Agderposten

Mørland finner roen hjemme

Kjetil Mørland (34), kjent fra Melodi Grand Prix, var en av Grimstad-representa­ntene på «Sommeråpen­t» når sommerbåte­n til NRK besøkte Grimstad.

- JULIE SØRENSEN MOLVIK julie. sorensen. molvik@agderposte­n. no

NRKs sommerbåt har direktesen­dinger på «Sommeråpen­t» fra hver by de besøker i sommer, med programled­erne Dan Børge Akerø og Jeannette Platou. I Grimstad var Kjetil Mørland en av de heldig utvalgte representa­ntene.

– Det blir gøy det her, selv om jeg ikke er helt sikker på hva som skal skje. Jeg og Debrah skal i hvert fall synge, forteller han før han går om bord.

Finner roen

Han flyttet fra Grimstad når han var 18 år, for å dra i militæret. Etter det har han bodd 12 år, altså store deler av sitt voksne liv, i England. Nå er han bosatt i Oslo.

– Jeg drar hit til Grimstad når jeg virkelig trenger å slappe av. Det er en sånn deilig ro her, forteller han, som ankommer båten med Debrah Scarlett som han sang med i Melodi Grand Prix. .

Sørlandsk låtskriver

Kjetil Mørland er musiker og låtskriver. Det var han som skrev sangen «A Monster Like Me», som han vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i år sammen med Debrah Scarlett.

I den internasjo­nale Melodi Grand Prix-finalen i Wien endte de på en god åttendepla­ss.

I tillegg vant Mørland «årets komposisjo­nspris», som er den gjeveste prisen en låtskriver kan vinne i Eurovision.

– Jeg kommer til å prioritere det å være artist. Låtskriver vil jeg alltid være uansett. Kommer aldri til å være noen andre som skriver mine sanger, sa Mørland i etterkant av MGP-finalen.

Han var før medlem av det britiske bandet « Absent Elk». De rakk å gi ut et album, før han i fjor flyttet til Oslo for å satse på en solokarrie­re med artistnavn­et «Mørland».

Sommerføle­lsen

Selv om han ikke lenger bor i Grimstad, prøver han å komme hjem når han føler behovet for å slappe av og møte bekjente.

– Prioriteri­ng nummer én er å tilbringe tid med familie og venner.

I tillegg er det en annen ting han må få med seg når han først er i byen, da hovedsakel­ig om sommeren.

– Jeg må ut i skjærgårde­n i båt, for å få sommerføle­lsen. Det er da det virkelig er sommer.

«Jeg må ut i skjærgårde­n for å få sommerføle­lsen»

 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? GLAD I HJEMBYEN: Mørland er glad i Grimstad, spesielt når han skal slappe av. Denne gangen var han i byen for å spille på NRKs sommerbåt.
FOTO: ERIK HOLAND GLAD I HJEMBYEN: Mørland er glad i Grimstad, spesielt når han skal slappe av. Denne gangen var han i byen for å spille på NRKs sommerbåt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway