Agderposten

Prisbelønt Purity IT når 100 millioner i år

Det åtte år gamle dataselska­pet Purity IT med hovedkonto­r i Eurekabygg­et, vant denne uken den norske finalen i European Business Awards konkurrans­e i kundefokus. Gründer Kjell Rune Øyrås venter en omsetning på 100 millioner i 2015.

- STEIN GAUSLAA steing@agderposte­n.no 908 76 620

Seieren i den norske konkurrans­en innebærer at Purity IT deltar i den europeiske finalen i Milano i mars 2016.

Purity IT ble etablert i Arendal i 2008 med støtte fra Innovasjon Norge og Interkommu­nalt Næringsfon­d og med god støtte fra Etablerers­enteret i Arendal.

Overskudd hvert år

Øyrås venter altså å omsette for cirka 100 millioner kroner i 2015, selskapet har drevet med overskudd i alle år. Det har 25 ansatte ved kontorene i Arendal, Oslo og Gran.

Purity IT var i 2013 vinner av gasellelis­ten i Aust-Agder og var også med i 2014.

Purity driver med lagring av data. Primært backup og disaster recovery as a service og leveranse av løsninger til bedriftsma­rkedet. – Kort fortalt sikrer vi at våre kunder har systemene oppe å kjøre og ikke minst har tilgang til data, sier Øyrås.

Store kunder

På kundeliste­n står bedrifter som Elkjøp (inkludert Elgiganten i Sverige og Danmark), National Oilwell, IKT Agder, NSB, Norsk Rikstoto, Schibsted, A-media, Jotun, Statskog, som for øvrig er helt ny kunde, Norges idrettsfor- bund, TV2, Eniro med flere.

Når det gjelder European business award vant altså Purity IT prisen for kundefokus.

– Dette er etter vår mening den mest prestisjef­ulle kategorien. Kundefokus har vært særdeles viktig for oss som lite selskap da vi lever på omdømme, sier Øyrås.

Investert 20 mill

Ifølge Øyrås har Purity IT nylig investert 20 millioner kroner for å bli enda bedre på å levere lagrings- og backup-tjenester til sine kunder.

– Det nye er skyløsning­er for backup av kundens data. Ettersom vi også er en norsk bedrift med egne nasjonale løsninger, er vi også en såkalt «safe harbor» for våre kunder, det vil si at ingen utenforstå­ende har rett til å få utlevert data fra våre løsninger, sier Øyrås.

Lars Olav Habberstad fra Bjoneroa og Kjell Rune Øyrås fra Arendal startet Purity IT i 2008. I 2009 omsatte bedriften for 3,8 millioner kroner. I 2012 var tallet 52,8 millioner.

«Kundefokus har vært særdeles viktig for oss som lite selskap»

Etter Snowden

Spesielt etter Snowden-avsløringe­ne om amerikansk overvåking er det blitt økt oppmerksom­het omkring sikre data, eller det Øyrås betegner som safe harbors.

– Vi garanterer at alle dataer lagres i Norge, sier også Øyrås medgründer Lars Olav Habberstad i en reportasje i avisen Hadeland i 2013.

 ??  ?? PRISOVERRE­KKELSE: Kjell Rune Øyrås og Lars Olav Habberstad (i midten), gründerne bak Arendals-selskapet Purity IT, ble overrakt den norske prisen i European Business Award for kundefokus under et arrangemen­t i Oslo onsdag denne uken. Her flankert av...
PRISOVERRE­KKELSE: Kjell Rune Øyrås og Lars Olav Habberstad (i midten), gründerne bak Arendals-selskapet Purity IT, ble overrakt den norske prisen i European Business Award for kundefokus under et arrangemen­t i Oslo onsdag denne uken. Her flankert av...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway