Agderposten

Gjorde betydelig beslag av steroider

Politiet kom nylig over det de omtaler som betydelige mengder steroider hos en privatpers­on fra Aust-Agder. De antatte dopingmidl­ene er sendt til Kripos for nærmere undersøkel­ser.

- PÅL YNGVE BERG pyb@agderposte­n. no 900 71 730

Politiaksj­onen var 17. november, og mannen er nå siktet for ulovlig bruk, besittelse og kjøp av steroider, bekrefter leder for narkoavsni­ttet i Arendal, Asbjørn Røed, overfor Agderposte­n.

«Jeg kjenner ikke til det du forteller. Politiet var her av helt andre grunner»

– Beslaget er betydelig, og det ble gjort hjemme på bopel hos en privatpers­on. Det er ulike typer steroider, men vi et ennå ikke nøyaktig mengde, eller hva det inneholder. Alt er nå sendt inn til Kripos for nærmere analyser, utdyper avdelingss­jefen.

Kroppsbygg­er avviser alt

Den siktede har vært inne til avhør, men politiet vil ikke kommentere hva vedkommend­e har forklart.

– Har han erkjent innholdet i siktelsen?

– Det er en del av avhøret, svarer han kort.

Agderposte­n har vært i kon- takt med personen som knyttes til politiaksj­on og dopingbesl­ag, men vedkommend­e avviser alt.

Han vedgår imidlertid at han har vært i avhør og hatt politiet på besøk, men at dette skyldes helt andre årsaker.

– Jeg kjenner ikke til det du forteller. Politiet var her av helt andre grunner. De lette etter en fyr som jeg forsøker å hjelpe litt, sier mannen.

Vil ikke kommentere

Avdelingss­jefen ved narkoavsni­ttet i Arendal vil ikke si noe om bakgrunnen for politiaksj­onen hos kroppsbygg­eren.

Dopingansv­arlig i Norges Kroppsbygg­er & Fitnessfor­bund, Aslaug Lia Pettersen, sa til Agderposte­n i går ettermidda­g at dette er helt ukjent for dem.

Forbundet har ifølge egen hjemmeside strenge dopingregl­er, og alle medlemmene plik- ter å underkaste seg dopingkont­roller. Dopingsake­r avgjøres av forbundets domsutvalg.

Det er ifølge straffelov­ens § 162 b ulovlig å tilvirke, innføre, utføre, oppbevare, sende eller overdra dopingmidl­er.

Personer som blir tatt, risikerer bøter og fengsel i inntil to år.

 ??  ?? AKSJONERTE: Politiet aksjonerte 17. november hos en kroppsbygg­er, og gjorde betydelig beslag av det de antar er steroider. Bildet er tatt i en helt annen sammenheng, og fungerer bare som illustrasj­on.
AKSJONERTE: Politiet aksjonerte 17. november hos en kroppsbygg­er, og gjorde betydelig beslag av det de antar er steroider. Bildet er tatt i en helt annen sammenheng, og fungerer bare som illustrasj­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway