Agderposten

- Vondt å forlate Jerv

Etter den verdige markeringe­n av FK Jerv i Grimstad rådhus i går er det snart slutt på Grimstadop­pholdet for Ohi Omoijuanfo. I dag flytter toppscorer­en fra byen.

- THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN thth@agderposte­n. no 37 00 37 82

– Det blir veldig trist, forteller Ohi Omoijuanfo, Jervs toppscorer i årets 1. divisjon. Han pakker sakene sine og vender nesa mot Bærum og Stabæk.

– Det blir vondt å forlate Jerv og byen. Jeg ble veldig godt tatt imot da jeg kom hit. Jeg har aldri blitt tatt så godt imot noen sted. Jerv hatt blitt en familie for meg, og jeg er blitt veldig glad i alle på laget, fortalte «Oji» under Grimstad kommunes markering i rådhuset av årets fantastisk­e Jerv-prestasjon­er.

Han sier også at markeringe­n hjalp på med tanke på skuffelsen etter kvaliktape­t for Start, noe som betyr at Jerv også neste vil spille i 1. divisjon, mens Start spiller i eliteserie­n.

– Vi var skuffet etter tapet, men når vi får en slik hyllest så hjelper det veldig. Det hjelper å vite at man har gode mennesker rundt seg, sier 21-åringen.

Nå venter altså eliteserie­tilværelse i Stabæk, noe Omoijuanfo tror blir veldig spennende.

– Jeg er veldig spent. Det er jo også spennende å se hvem som blir ny trener der, men den avklaringe­n kommer snart. Det blir veldig spennende, sier han.

Veldig hyggelig

Jerv-trener Steinar Pedersen er klar på at han og laget setter stor pris på markeringe­n.

– Det er veldig hyggelig å bli satt pris på. Denne markeringe­n setter vi veldig pris på, forteller Jerv-treneren.

Han sier også at det er mange i klubben som fortjener hyllesten fra Grimstad etter denne sesongen, som altså nesten endte med enda et opprykk.

– Det er mange som fortjener hyllesten, og jeg synes ordføreren setter ord på hva som har skjedd denne sesongen på en fin måte.

Ordfører i Grimstad, Kjetil Glimsdal, som startet markeringe­n med å tale til menneskene som hadde samlet seg i inngangsha­llen i rådhuset, fortalte at han var mektig imponert over Jervs prestasjon­er i årets sesong i 1. divisjon, som også var deres første på nivå to i norsk fotball.

– Dette er fantastisk imponerend­e. Dere har stått på uansett, og den innstillin­gen skal vi ta med oss og videreføre, sa ordføreren før Jerv-spillerne entret balkongen over inngangsha­llen til tonene fra «I våre hjerter» (årets Jerv-låt).

– Jeg så kampen på TV, men hørte fra Kristiansa­nd at politikern­e der satt i bystyremøt­e under kampen og kun fikk sett slutten, sa ordføreren og lo.

– Vi i Grimstad kaller byen vår for både universite­tsby og sykkelby. Og nå kan vi også kalle oss for fotballby, takket være Jerv. Nå har vi to lag på Norges nest høyeste nivå i Jerv og Amazon Grimstad (som i år rykket ned fra Toppserien etter ti år i den øverste divisjonen), og det er vi utrolig stolte over. Det skal bli spennende å følge med videre, sa Kjetil Glimsdal.

Engasjemen­t

Steinar Pedersen forteller også at han synes det gøy å se et så stort engasjemen­t rundt klubben.

– At det kommer så mange hit i dag viser at det er et stort engasjemen­t rundt det vi gjør, og det synes vi jo så klart er kjempegøy.

– Vi er alle konkurrans­emennesker her, og det vil nok ta litt tid for folkene rundt oss som driver med det sportslige og andre ting å fordøye resultatet mot Start. Men det er også viktig å kjenne på alle menneskene rundt oss som er positive, forteller treneren, som lenge har vært linket tungt mot den ledige stillingen som hovedtrene­r i IK Start.

Om de ryktene har han ikke noe nytt å fortelle etter kommentare­ne han kom med etter kampslutt på onsdag.

– Jeg forholder meg til kontrakten min i Jerv. Det er hyggelig å være på Starts ønskeliste, dersom det i det hele tatt er sant, sa han da. – Er det noe nytt å melde? – Nei, svarte han raskt under markeringe­n.

«Jeg har aldri blitt tatt så godt imot som her»

Samtalene kommer

– Det er jo veldig koselig at folk kommer og at de følger med oss, forteller Jerv-kaptein Glenn Andersen, som etter tapet for Start onsdag var usikker på om han kom til å fortsette i Grimstadkl­ubben.

– Vi er skuffet etter tapet, men vi må se fremover.

– Kommer du til å være med fremover, da?

– Jeg har ikke hatt noen sam- taler med klubben om det enda, men det kommer. Det er noen ting som må på plass før det, sier han.

35-åringen forteller også at han setter stor pris på hvor mange folk fra Grimstad som tok turen til Kristiansa­nd og Sør Arena onsdag.

– Det var veldig moro med så mange fra Grimstad på tribunen. Eller, jeg vet ikke hvor mange det var, men det hørtes ut som det var veldig mange, sier Andersen.

Til opplysning var det solgt rundt 2.300 billetter til bortefanse­n på Sør Arena. Totalt ble det solgt nesten 13.000 billetter på Sør Arena onsdag, noe som er det nest høyeste publikumst­allet i Starts storstue i Kristiansa­nd.

– Byen og klubben på kartet

– Det er gøy å se at folk ser på den gode sesongen vi har levert, og ikke bare ser på kampene mot Start nå, sier Glenn Andersen, som fikk med seg et par sesonger i IK Start på Sør Arena, og skyter inn:

– Vi har satt Jerv og Grimstad på kartet, og også fotballkar­tet, mener han, etter at Jerv altså først var ute av kampen om eliteserie­spill neste år da det var spilt 82 minutter av den aller siste kampen denne sesongen, da de slapp inn 3-1-målet mot Start. Hadde kampen endt 2-2, hadde det vært Grimstadkl­ubben neste sesong ville spilt i eliteserie­n.

Staselig og fint

Grimstad-ordfører Glimsdal forteller at han selv er fotballint­eressert.

– Jeg har fulgt med Jerv i år, ja. Og det har bare tatt seg opp etter at jeg ble ordfører tidligere i høst, noe som traff med kvalikkamp­ene, sier han og legger til:

– Vi ville med denne markeringe­n vise at vi bryr oss om Jerv og det de har gjort, og jeg synes markeringe­n ble fin og staselig. Akkurat som vi hadde

 ??  ?? FARVEL I DAG: Ohi Omoijuanfo, her flankert av Tobias Collett (til venstre) og Andreas Hagen flytter fra Grimstad i dag.
FARVEL I DAG: Ohi Omoijuanfo, her flankert av Tobias Collett (til venstre) og Andreas Hagen flytter fra Grimstad i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway