Agderposten

Start-direktør fryktet for klubbens eksistens

Da Start solgte Matthías Vilhjálmss­on til Rosenborg i sommer, hadde klubben 50.000 kroner igjen på konto. Seieren mot Jerv var viktig på alle måter.

-

– Jeg har ikke villet innrømme hvor viktig denne kampen var, sier administre­rende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal (37), til Fædrelands­vennen.

«Hele» Sørlandet (12.245) var på plass til den avgjørende kampen mot Jerv onsdag. Det handlet om retten til å få spille eliteserie­fotball i 2016. Kvalikkamp­en i seg selv ga klingende mynt i en slunken klubbkasse, det samme gjør plassen i eliteserie­n.

Start har levd i grenseland med hensyn til likviditet i flere år, noe Brandsdal har kommet inn og hatt fullt fokus på.

På rekke og rad

Klubben måtte kvitte seg med en rekke av sine beste spillere i 2015. Før sesongen forsvant Zlatko Tripic, Glenn Andersen, Ernest Asante, Amin Nouri, Alejandro Castro og Bismark Acosta ut døra. Alle viktige bidragsyte­re sesongen i forveien.

Midt i sesongen forsvant spilleren som for mange var den aller viktigste i klubben; Matthías Vilhjálmss­on. Spissen ble hentet til serievinne­r Rosenborg, og Start sluttet helt å vinne fotballkam­per. Også midtbanete­rrier Solomon Owello og trener Mons Ivar Mjelde forsvant ut stadionpor­tene.

– Det eneste riktige

– Spillersal­gene var helt nødvendige. Hadde vi ikke solgt Vilhjalmss­on, så hadde ikke folk fått lønn. Da vi solgte Matthias hadde vi 50.000 kroner på konto. Det var ei uke til lønn. Da har du valget rett foran deg. Du kan ikke leve med så store utfordring­er på likviditet­en. Salg var det eneste riktige, sier Brandsdal til regionsavi­sen.

Bård Borgersen ledet Start de siste kampene. Det er fortsatt usikkert hvem som blir hovedtrene­r neste sesong. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? LETTET SJEF: Starts administre­rende direktør Einar Øgrey Brandsdal etter at klubben reddet plassen i eliteserie­n.
FOTO: NTB SCANPIX LETTET SJEF: Starts administre­rende direktør Einar Øgrey Brandsdal etter at klubben reddet plassen i eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway