Agderposten

Har booket svensk stjerne til Canal Street

Han er regnet som en av Sveriges nasjonalsk­alder. Nå kommer Lars Wännerback til Arendal og Canal Street.

- KATRINE LIA katrine. lia@agderposte­n. no 952 90 216

– Hurra! Endelig har vi gleden av å presentere Sveriges superstar Lars Winnerbäck på Canal Street. Utrolig populær og avholdt og nærmest som våre naboers nasjonalsk­ald å regne, skriver Canal Street i en pressemeld­ing.

– Mange fans i Norge

Også i Norge har han er stor fanskare. Winnerbäck headliner hovedscene­n torsdag 28. juli med stort, sugende band – etter

«Han er nærmest som en av våre naboers nasjonalsk­ald å regne»

at først CC Cowboys har mørnet publikum skikkelig.

Gjestet Skavlan

16 oktober slapp Lars Winnerbäck en nyskrevet låt, «Köpt en bil», som ble spilt live på Skavlan samme kveld. Sist Winnerbäck slapp nytt stoff var suksessalb­umet «Hosianna» i 2013. Siden det har det, bortsett fra aktiv turnering, vært stille. Fram til nå. Planen er å slippe et nytt album før sommeren og følge opp med en turné. En turné som altså tar han til Canal Street og Sørlandet.

Skriver på svensk

Lars Winnerbäck skriver utelukkend­e på svensk og beveger seg hovedsakel­ig innenfor singer/songwriter-tradisjone­n og sjangere som vise, folkrock og pop/rock. Han kan sies å være influert av andre svenske artister som Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, Ulf Lundell og Stefan Sundström, og ellers ameri- kanske artister som Bruce Springstee­n og Bob Dylan. Winnerbäck har sammen med blant andre Håkan Hellström vært en av de viktigste bidragsyte­rne til at svensk språk i løpet av 2000-tallet har blitt videreutvi- klet og akseptert som et fullgodt, ettertrakt­et alternativ til populærmus­ikk skrevet på engelsk.

 ??  ?? KLAR FOR ARENDAL: Lars Wännerback er en av Sveriges største vise og folkrock-artister. Nå kommer han til Canal Street.
KLAR FOR ARENDAL: Lars Wännerback er en av Sveriges største vise og folkrock-artister. Nå kommer han til Canal Street.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway